ГрадътНовини

Университетът по хранителни технологии става асоцииран член на БТПП

Университетът по хранителни технологии в Пловдив става асоцииран член на Българската търговско-промишлена палата. За това се договориха на среща ректорът проф. Пламен Моллов и председателят Цветан Симеонов.

Двете страни предвиждат още обмяна на опит, знания и иновации между преподавателите и представителите на бизнеса, както и организирането на образователни и научни конференции и семинари. БТПП и УХТ ще си партнират в сферата на обучаването на компетентни млади хора в хранителните технологии. За целта беше коментирана възможността представители на фирмите-членове на БТПП да бъдат лектори в университета, както и студентите да посещават компаниите, които членуват в Търговско-промишлената палата.

Присъединяването на УХТ е израз на стремежа да предлагаме на студентите ни практически насочено образование, което да ги подготви за работа още от студентската скамейка, заяви след срещата проф. Моллов.

Надяваме се нашето партньорство да скъси патя на младите хора до започване на работа в българската икономика, за която един от най-сериозните проблеми е липсата на висококвалифицирана работна ръка – нашите студенти стават все по-малко, а значителен брой след дипломирането си напускат страната, коментира Симеонов.

Висшето училище ще се стреми да бъде една от най-активните образователни институции в България, за да отговори на реалните потребности на бизнеса и нуждата от добре подготвени кадри в различните сфери, каза още ректорът.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина