АктуалноГласовеГрадътМненияНовини

Пускат кръговото на Асеновградско шосе и Околовръстното до седмица

Продължаваме връзката до Скобелева майка, заяви премиерът

Голямото кръгово кръстовище на Асеновградско шосе и Околовръстното ще бъде пуснато за движение до седмица. Това стана ясно при днешното посещение на Бойко Борисов на обекта, на който се работи здраво и в почивния ден. Премиерът провери как се движат дейностите по проекта, който се реализира с държавни пари, в компанията на министър Владислав Горанов, кмета Здравко Димитров и областния управител Дани Каназирева.

Кръговото кръстовище с локалните платна и цялата прилежаща инфраструктура трябва да бъде завършено на 100 процента в края на годината, какъвто е срокът на проекта. Движението по него обаче ще бъде пуснато още другата седмица. Днес стана ясно, че се продължава да се работи по реализирането на връзката със Скобелева майка. Става въпрос за 4,5 километра нов четирилентов скоростен път, чието изграждане започва в най-скоро време с 15 милиона от държавата. „Южната тангента  е важна за града и тя ще помогне за разтоварване на трафика в града“, коментира Борисов.

„Обичат да карат бързо тук. Ако е по-малко кръговото ще минават напряко през него”, обясни министър-председателят. След въпрос от журналисти относно състоянието на 40-километровата отсечка от магистрала Тракия между Чирпан и Стара Загора и очаквания ремонт там, Борисов не успя да конкретизира кога ще започне той. „Не мога да кажа. Мога да кажа само, че ние не сме я строили тази отсечка”, коментира Бойко Борисов.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Един коментар

  1. Бойко, много внимавай с тия двамата – Здравко и Здравка, толкова са алчни, крадливи и „умни“, че така ще те омацат с тия милиони, накрая ти ще си виновен за всичко, а те ще се излежават по плажовете в Дубай.

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина