ГрадътКултураНовини

Ованес Торосян гостува в Пловдив с комедия за размисъл

Торосян си партнира в Колега с Петко Венелинов

Сцена в JAZZ-а продължава през 2020-а година с участие на любим на пловдивчани актьор. Ованес Торосян пристига в Пловдив, заедно с Петко Венелинов, с който ще представят „Колега“ – представен като „комедия за размисъл“ спектакъл.

Митко и Спиро са шофьори на маршрутки: тяхното ежедневие изобилства от изнервен трафик, хумор, бит, клаксони. Като че ли са намерили своята златна среда до един момент, в който не загубват работата си…

„Колега“ е обръщение на професионалните шофьори помежду им, но и нещо много повече. Със съвременни театрални похвати, „Колега“ изследва микросвета на една специфична социална прослойка, от която през смях и размисъл можем да научим много повече за нас самите.

С над 20 роли в киното зад гърба си, Ованес Торосян е сред най-любопитните лица не само на екрана, но и в съвременните форми на изпълнителските изкуства като импровизационния и документалния театър. Петко Венелинов също има богат опит на сцената с най-актуалните български режисьори и отскоро е познат на малкия екран от сериала „Скъпи наследници“.

След представлението ще можете да се срещнете с авторите му и да споделите своите впечатления.

Сцена в Jazz-a e платформа за съвременни сценични форми, случващата се в Bee Bop Café, с финансовата подкрепа на Национален Фонд „Култура“.

Спектакълът  е тази вечер, 14 януари, от 19:30. Входът е 12 лева.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина