БългарияГрадътНовиниПод лупа

Общината рестартира проекта „Модър – Царевец“

Поръчката е на стойност 11 500 000 лв. с ДДС

Община Пловдив стартира обществена поръчка за проектирането и изграждането  на проекта „Модър Царевец“. Поръчката е на стойност 11 500 000 лв.  с ДДС. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.

Изграждането на  съоръжението ще гарантира бърза връзка между районите „Южен“ и „Западен“ и ще разтовари трафика в центъра. Реализирането му е свързано с предстоящото изграждане на пробива под Централна гара. В проекта е предвидено още разширение на двете улици „Царевец“ и „Модър“ в участъка до Коматевско шосе

От Общината припомнят, че още в първите седмици на мандата си кметът Здравко Димитров спря предишната поръчка с мотива, че в бюджета за миналата година нямаше осигурено финансиране.

Под тепето припомня, че обявената нова процедура се случва след множеството заявки от страна на местна власт за смяна на модела и прекратяване на непрозрачните процедури от типа „инженеринг“.  Припомняме ни още и думите на ресорния зам.-кмет отпреди 20 дни в интервю пред наш репортер: Община Пловдив прави нов инженеринг за Модър-Царевец.

Сагата с този важен инфраструктурен проект за града може да проследите ТУК назад в годините.

Снимка архив от отварянето на офертите на 26 март 2019.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина