АктуалноГласовеГрадътМненияНовини

Община Пловдив прави нов инженеринг за Модър-Царевец

Очаква се през септември рехабилитацията на пътната инфрастурктура да започне паралелно с проекта за Южния обходен колектор на ВиК

Заместник-кметът по „Строителство и инвестиции“ инж. Пламен Райчев потвърди пред Под тепето, че Община Пловдив готви нов инженериг за Модър-Царевец. Това се случва след множеството заявки от страна на новата местна власт за смяна на модела и прекратяване на непрозрачните процедури от типа „инженеринг“. Новата администрация прекрати поръчката, стартирала при предния мандат, с неясни на този етап мотиви.

Господин Райчев, вярно ли е, че общината подготвя нов инженеринг за Модър-Царевец?

Да, точно така, вярно е.

(бел.ред..: припомняме, че на 19 ноември м.г. новата управа на града прекрати вече обявената обществената поръчка)

Вече имаше такава процедура с какво ще се различава тази от предишната?

Нека кметът да го презентира това нещо.

Само ще ви кажа на този етап, че Модър-Царевец е обвързан с Южния обходен колектор.

Това е ясно.

Тоест, ние докато ВиК не проведе техните процедури, няма как да започнем нашите, защото част от Южния колектор започва от Модър-Царевец. Има поет ангажимент от ВиК да изградят тази инфраструктра за тяхна сметка.

Имате предвид и пътната инфраструктура?

Не, само тяхната ВиК инфраструктура. Но ние сме зависими от техния проект. Сега говорих с господин Николов. Той каза, че вече е обявил поръчката за предварителен контрол в Агенцията по обществени поръчки. Три седмици ще бъде процедурата и той не вижда по-рано от месец май да обяви неговата поръчка. Следват два месеца срок за избор на изпълнител, с всички процедури по ЗОП, ако евентуално бъде обжалвана и т.н. Ако не бъде обжалвана, стартират двата проекта в края на лятото. Септември можем да започнем, и те, и ние.

Готви ли паралелно през това време Общината проекта за Модър-Царевец?

Да готвим паралелно и ние. Изчакваме ги, първо те трябва да минат, за да може ние да рехабилитираме подлеза плюс пътната инфраструктура – уличната част.

Цялата сага с проекта можете да проследи във времето тук.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

4 коментари

  1. Значи да кажем сбогом на Модър- Царевец.Това са пълни некадърници и безхаберници. Жалко за Славчо , че и проекта беше направил и парите беше намерил.Пълни нещастници.

    1. Да, ама я колко ласкаво е усмихнат Първий Хубавец и даже ОЗЪБЕН под буен перчем и одухотворен имидж (визия), а?
      БаскетБудалата мозъклия микроцефал да не мислиш, че ша допусне някой по-способен от него да управляе Град(чето)?
      ИНДЖИНЕРИНГ е орисията на Филибето, хак ни е, с Режима БоБоТРИ на САРБ

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина