ГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Въвеждат еднопосочно движение в каре от централната градска част

На всички вътрешни улици в карето между бул. „Източен“, бул. „Христо Ботев“, ул. „Богомил“ и ул. „Цар Асен“ предстои въвеждането на еднопосочно движение за автомобили. До края на седмицата се очаква да започне монтирането на пътните знаци, съобщи директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ инж. Пламен Вълков.

Промените са съобразени с Генералния план за организация на движението и ще създадат повече места за спиране. При еднопосочно движение паркирането от дясната страна е разрешено, а на по-широките улици то е възможно и от двете страни.

Заместник-кметът по транспорт Тодор Чонов коментира, че предприетите мерки са част от подготовката  за организиране на „Зелена зона“ около сега съществуващата „Синя зона“.  Според него това се налага, тъй като проблемът с недостига на паркоместа вече засяга и части от периферията на града. Платеното паркиране на преференциални цени и абонаментни карти за живеещите би облекчило ситуацията.

„Дебатът по темата вече започна и първите отзиви са положителни. Предстои широко обществено обсъждане с експерти и граждани“, допълни Тодор Чонов.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина