Сдружение ПФК Ботев: Стадион Пловдив не е алтернатива на стадион Христо Ботев

Гласове Градът Новини Спортен Пловдив

Нямаме никакво намерение да приемем отборът ни да домакинства на общ стадион с друг футболен клуб, заявяват от сдружението

Сдружение ПФК Ботев излезе с декларация относно последните новини около стадион „Пловдив” и идеята съоръжението да е общ дом на двата големи футболни клуба в града- Ботев и Локомотив. От жълто-черната организация подчертават, че стадион „Пловдив” не е алтернатива на „Христо Ботев”. Сдружението изразява подкрепа към решението на държавните и местни институции за инвестиции в общинска спортна инфраструктура.

„ При невъзможност на спортните клубове да осигурят средства за такава инфраструктура, намираме за напълно нормално това да се направи с публични средства, тъй като ползването ѝ ще бъде в полза на данъкоплатците. В последните години в много градове на България се изградиха подобни спортни съоръжения. От страна на Футболен клуб Ботев Пловдив, в лицето на неговите собственици (г-н Георги Самуилов и Сдружение ПФК Ботев), ясно са изразени одобрение и подкрепа за тази идея”, отбелязват от Сдружение ПФК Ботев.

И се обръщат към ръководството на Локомотив с призив ясно да изразят отношението си към плановете, с публични средства, да се дострои стадион Христо Ботев, да се изгради спортна база на ПФК Локомотив и да се извършват текущите ремонти и подобрения в спортните бази въобще (зала Колодрума, ремонт на стадион Локомотив през 2019 и т.н.).

„ За да се спрат 30 годишните спекулации за стадион Пловдив – искаме ясно да заявим, че публиката на Ботев Пловдив си има собствен дом, той се казва стадион Христо Ботев! Стадион Пловдив не е алтернатива на стадион Христо Ботев и това мнение се споделя от цялата жълто-черна общност. Нямаме никакво намерение да приемем отборът ни да домакинства на общ стадион с друг футболен клуб”, подчертават категорично от сдружението.

 

Споделете ни във:

13 коментара за “Сдружение ПФК Ботев: Стадион Пловдив не е алтернатива на стадион Христо Ботев

  1. Здравко, Здравко, и преди не беше много силен в главата, ама откак си станал кмет, напълно си изхуфял. Тая русата Данка Куртизанка направо ти и е изсмукала и двете мозъчни гънки, дето ги имаше…

  2. Аве, Зикича, каун, тикво празна, ти акъл имаш ли да сблъскаш ултрасите, ве. Кръв ще се пролее заради твоите предизборни врътки. Лъга всички на корем, сега ги оставяш да се избият. Ти луд ли си, ве? Излез като мъж, признай си лъжите и успокой напрежението.

  3. ЗИКО, ОТ ПРОСТОТИЯ ЗАПАЛИ ГРАДА МАЙНА.МИСИР С МИСИР.ИЗПРАВИ ПЛОВДИВЧАНИ СРЕЩУ ПЛОВДИВЧАНИ.ВСЕ СИ МИСЛЕХ, ЧЕ СЛЕД МАМИНИЯ ПО-ТЪП КМЕТ ПЛОВДИВ НЯМА ДА ИМА, АМА МАЙ СЪМ СГРЕШИЛ.ГЕРБ, ОТКЪДЕ ГИ ИЗРАВЯТЕ ТАКИВА. КОМАНДИРОВАЙТЕ МИТКО НИКОЛОВ ОТ БУРГАС ДА УПРАВЛЯВА И ПЛОВДИВ , ЧЕ ЗАРАДИ ТЕЗИ ГЛУПАЦИ СМЕ ПРЕД ГРАЖДАНСКА ВОЙНА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.