ГрадътКултураНовини

Носителят на 3 награди Бафта и Оскар за музика “Пощальонът” на Киномания днес

Втората прожекция е “Черната птица” със Сюзън Сарандън и Кейт Уинслет

14-тото издание на Киномания в Пловдив продължава с пълна сила. Прожекциите са в Lucky Дом на киното, а днес от 18:30 часа можете да гледате класиката “Пощальонът”, носител на множество награди и номинации. Когато през 1952 г. живеещият в изгнание чилийски поет Пабло Неруда се установява на тихо островче в неаполитанския залив, писмата на негови почитатели се оказват толкова много, че шефът на пощенската станция наема човек – Марио, наглед смотания син на местен рибар, за да му доставя пощата. В началото Марио е просто замаян от славата на Неруда, който внимателно реагира на опитите на младежа да завърже разговор. Скоро поетът вече учи Марио на метафори, а когато пощальонът се увлича по Беатриче, красивата, но сдържана дъщеря на местния кръчмар, Неруда се съгласява да му помогне да спечели сърцето й с думи. Един от най-лиричните филми в историята на киното.

От 20:45 часа е началото на “Черната птица” с участието на Сюзън Сарандън и Кейт Уинслет. Филмът e по сценарий на Кристиан Торпе – автор и на сценария за филма на Биле Аугуст “Безмълвно сърце” от 2014 г., на който този филм е римейк. Новият филм предлага задълбочен поглед към противоположните настроения на болна жена и на близките й, с хумор, топлота и затрогваща човечност. Неизбежно медитирайки върху мъката, “Черната птица” дава шанс на персонажи от три поколения най-после да разрешат отдавнашни семейни спорове. Това не е филм за евтаназията, а за величествената и деликатна ценност на живота.

Билети на касата на касата на LUCKY Дом на киното (Понеделник – Петък: 16 – 21 часа, Събота – Неделя: 10:30 – 21 часа) и онлайн на boxoffice.bg.

Киномания е част от Културния календар на града и се провежда с подкрепата на Община Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина