Зеленски към ЕС: Без вас Украйна щеше да остане сама

Гласове Избори 2021 Новини

Без вас Украйна щеше да бъде сама, заяви днес украинският президент Володимир Зеленски в обръщение към Европейския парламент, предаде БТА.

Борим се за оцеляване и сме много решени, също колкото искаме да бъдем равноправна част от Европа, добави той. Зеленски изрази очакване да се обсъди вчерашната заявка на Украйна за започване на присъединителни преговори с ЕС.

За някои от нас днес е последният ден. Искаме децата ни да бъдат живи и мисля, че е справедливо. Само вчера в Украйна бяха убити 16 деца. „Каква военна заплаха са децата?“, попита той.

Много се радвам да усетя настроението в ЕП – днес сме обединени. Не знаех, че това трябваше да бъде цената на европейското единство. Много е висока, хиляди загинаха. Две революции и една война.

Ще победим всеки и се радвам, че не само го казвам, а можете да го видите. Показахме, че в същността си сме като вас. Покажете, че сте европейци и че няма да ни изоставите. Тогава светлината ще победи мрака, призова Зеленски.

Снимка: АП

Споделете ни във:

1 thought on “Зеленски към ЕС: Без вас Украйна щеше да остане сама

  1. Поредната ИДЙОТЩИНА ЗА КОЯТО НИЕ ЩЕ ПЛАЩАМЕ.ДА ВИ СЕРА НА ЕВРОПАРЛАМЕНТА.СЕГА РУСКИТЕ РАКЕТИ ЩЕ СЕ НАСОЧАТ КЪМ НАС А НАТОВСКИТЕ МАСТИЙ ЩЕ ИЗБЯГАТ ПЪРВИ АКО ПУТИН РЕШИ И НАС ДА СМАЧКА.НАТО ВЪН!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.