ГласовеМнения

Веганите излизат на протест в Пловдив

„Нищо не е наред в този свят. Всички ние трябва да се борим за справедливост и свобода! Вдигнете юмруци! Юмруци горе!“ – зоват веганите

Те определят събитието си като "революционно и историческо"

От Сдружение „Български Вегански Съюз“ информират, че „събота в град Пловдив, на Централеният площад до фонтана, от 18:00 – 21:30 ще проведем революционен и исторически първи ВЕГАН ПРОТЕСТ в Пловдив! Моля, кажете на вашите близки и близките на вашите близки.“

Това е цялата информация, която НПО-изпрати днес до пловдивските медии. От нея не става ясно нито каква е целта на протеста, нито за каква революция се борят. Колкото до определението „исторически“ сме склонни да се съгласим, тъй като репортерското ни проучване показа, че подобен протест под тепетата не е правен.

За повече подробности около организаторите екипът ни се порови и разбра следното. Сдружение „Български Вегански Съюз“ се самоопределя като „правозащитна организация за правата на животните, имаща за цел да разпространи „Веганизма“ в България. Ние сме съюз от вегани аболиционисти, които се борят за живота и свободата на животните. В БВС споделяме убеждението, че обединени можем да концентрираме силата си много по-ефeктивно с/у „Карнизма“, отколкото разeдинени. Именно заради това, основен наш стремеж е да увеличим Съюза.“

Според манифеста на организацията, публикуван в сайта им, членовете й споделят обща система от убеждения и живеят според етиката, че всеки невинен живот е свещен и трябва да има правото да изживее естественото си състояние на съществуване в мир, без намеса.

„Тези, които нараняват или разрушават живота около тях, или създават ситуации, в които животът или неговото качество са застрашени, от този момент нататък няма да бъдат считани за невинни и няма да имат права на свой ред,“ се казва във въпросния манифест.

Организацията твърди, че се бори за всички невинни жертви. „Срещу безброй несправедливости. Борба! – Борба за свобода… Нищо не е наред в този свят. Всички ние трябва да се борим за справедливост и свобода! Вдигнете юмруци! Юмруци горе!

Веган = справедливост, НЕ състрадание.“

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

11 коментари

  1. Снимката не е от това събитие. Мога да предложа на редакцията актуална снимка, но съм сигурен, че имат, тъй като беше пълно с фотографи. Като цяло – организацията беше слаба, контрапротестърите, които се хранеха със сандвичи, в непосредствена близост – бяха далеч по-атрактивни, а в завързалия се спор, с организаторката – и доста по-подготвени и речовити. Като за Пловдив е добре!!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина