ГласовеЗдравеМненияНовиниПУЛСРазследване

УМБАЛ „Св.Георги“: От постъпването на детето в Спешното отделение до самоволното напускане на бащата има не повече от 6 минути

Свидетели сме на едностранното отразяване по разказ на баща, посетил Хирургиите на Пещерско шосе с детето си по повод малка разкъсно – контузна рана на главата му, без да е потърсено мнение от болницата, се казва в официална позиция на лечебното заведение  
От ръководството на УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД разпространиха право на отговор във връзка с едностранното отразяване на публикации в медиите по разказ на баща, посетил Спешното отделение с детето си по повод малка разкъсно-контузна рана на главата на 4 февруари т.г., и непотърсено мнение от болницата.
По случая е извършена проверка, включително и на записите от камерите в Спешното отделение (СО). Установи се, че бащата е посетил СО в 15:55 часа като е видно, че докато родителят води спор със служителка на регистратура, детето се движи около него във видимо добро състояние и без кръвотечение от раната. В 15:59 часа (4 минути по-късно) бащата вече се намира пред Спешния кабинет, където действително в този момент има струпване на хора. Бележките за етническата принадлежност на близо „90% от тях“ и примерите за „раздаване на шамари от време на време“ считаме за крайно неуместни. Тук обръщаме внимание, че всеки гражданин на Република България има право на равен достъп до медицинска помощ, а подбуждането към омраза, насилие или дискриминация е форма на престъпление.
Буквално минута след пристигането пред спешен кабинет от видеозаписа се проследява, че бащата хвърля смачкания триажен лист и напуска отделението заедно с детето. През това време дежурният лекар търси детето за преглед, но то вече е напуснало пределите на болницата. Въпреки натовареността на звеното, обслужването на детето от постъпването до самоволното напускане на бащата е продължило не повече от 6 минути и за нас остават неясни причините за лошото отношение към болницата и персонала, представено чрез социалната мрежа и медиите.
Болничното ръководство подчертава, че се отнася с разбиране към тревогите на родителите, особено когато те са свързани със здравето на децата им. В същото време преднамерено агресивното поведение към медицинския персонал, особено в критичните и спешните клинични структури, уронва доверието между лекари и пациенти, и създава предпоставки за повече конфликти, от които никой няма полза.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Ние с моето дете бяхме в тази болница на 2 януари по спешност в уши нос и гърло бяхме обслужени в рамките на 5 минути и съм много доволна детето ми бе излекувано и съм много благодарна на д.р.Топалова за съдействие то и на всички други доктори който и обърнаха внимание и на сестрите също.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина