Стефан Тафров призова посланик Митрофанова да бъде обявена за персона нон грата

Гласове Избори 2021 Новини

Стефан Тафров, дипломат и бивш депутат от “Демократична България”, призова посланикът на Руската федерация Елеонора Митрофанова да бъде обявена за персона нон грата заради езика, който използва руското посолство в София.

„В сайта на руското министерство част от българите бяха наречени „подлоги”. Дали „слугинаж” или „подлоги” – много е обидно. На сайта на българското посолство в Русия няма да намерите обиди. Г-жа Митрофанова трябва да бъде обявена за персона нон грата. Това е моето мнение”, заяви Тафров пред Нова телевизия.

Много страни членки на ЕС свалиха равнището на дипломатическите отношения без руските посланици да наричат гражданите подлоги или слугинаж. България трябва като страна да запази достойнството си. Никой посланик няма право да обижда български гражданин”, заяви Тафров.

Бившият български представител в ООН заяви, че дипломацията изисква посланикът да се отзове, когато бъде поканен от външното министерство. Митрофанова е била поканена на среща от МВнР преди три дни във връзка с разследването за руски дипломат, който е извършвал нерегламентирана разузнавателна дейност в България.

Тя е тук, за да поддържа връзка с българските институции. Когато външно министерство я покани на среща, тя е длъжна да се отзове. Това е неуважение към българските институции”, заяви Тафров.

Стефан Тафров определи като заплаха за България падането на черноморския град Одеса в руски ръце.

Много съм разтревожен. Това може да затрудни търговското корабоплаване. Ако руснаците овладеят Украйна, следващите мишени са страните-членки на НАТО и най-вече Черноморските. Затова е много важно за нас Украйна да не бъде овладяна”, каза Стефан Тафров.

 

Споделете ни във:

11 thoughts on “Стефан Тафров призова посланик Митрофанова да бъде обявена за персона нон грата

  1. Тотална деПутлерификация на България и изгонване на всички ватенки, предатели, дебили израждане и всички останали руцки сволачи!!!

  2. Такива като Тафров, Паси, Плевнята, Иво Инджев от 100км им личи, че не са с българско самосъзнание. Това са еквиваленти на онези хора, които са искали да станем 16-та република на СССР. Разликата е, че тези мечтаят да сме птислуга на САЩ. Ако някой американски или руски дипломат си позволи такова поведение, най-вероятно ще лежи в затвора за държавна измяна. За жалост и доста хора от ПП не са с българско самосъзнание, а се смятат за граждани на света, разбирайте “глобалисти” и други такива тъпотии. В България имаме нужда от българи.

  3. И това ще стане с г–жа митрофанова, която ни нарече подлоги. Безумци, вейте руските знамена над Пловдив и светинята Шипка.

    1. И на мен ми е странно българин да развява чуждо знаме. Но на Шипка са костите на доста руснаци, които завинаги ще останат в нашата родина. Заслужават уважение и памет. Какво правеше там знамето на Евросъюза, мен повече ме озадачи…

  4. Още същия следобед махнаха темата че украински дезертьори чакат „български“ ПАСПОРТИ (за да уредят изборните кроежи на ВЛАСТелина) ето линк:
    https://podtepeto.com/novini/u-nas-veche-ima-nad-1000-ukrainci-izbyagali-ot-voinata-7300-chakat-grazhdanstvo/comment-page-1/#comment-167712

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.