ГласовеМнения

Ранобудните студенти викат Оставка и в съня си

Шестима прекараха нощта в 5 аудитория

Приеха гостенин от Медицинския университет


От 8 дни студенти спят в окупираната 5 аудитория в Пловдивския университет.Дори сънищата им са част от протеста срещу правителството на Пламен Орешарски и всички негови решения- косвени или преки. Ранобудните наистина прекарват нощите си там на смени. Да, сънуваме Оставка, победа, свобода. Поне аз, явно не мисля за друго дори в съня си, каза един от окупаторите.

Снощи в 5 аудитория , преди за заспят сладко и неудобно, шестимата Ранобудни решиха кога да бъде следващият масов протест- на 5-ти от 17:00 часа. Те се редуват в окупацията, за да може да поддържат силите си. Тъй като усещат, че скоро наближава достигането на целта и искат да посрещнат този момент силни и разумни.

Тази нощ в 5 аудитория спаха: Иван- студент по софтуерни технологии и дизайн, Преслав- поп и джаз Image title
пеене, Снежи- педагогика, Павел – маркетинг, Петко- археология. И гостенинът от Медицинския университет, учещ за помощник-фармацевт Владо.

Студентите се бяха разположили по различен начин върху катедрите и столовете. На всеки, както му е удобно, доколкото това е възможно. Само един геймър прекара до по-късно буден, без да пречи на останалите си колеги.

Очаквайте подробности за какво си говорят, какво дебатират, за какво се смеят и как прекарват нощите си в университета студентите утре! Image title

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина