Очаква се клиничната пътека за COVID-19 да скочи двойно

Гласове Новини ПУЛС
Ако започнат да постъпват по 100 души дневно в болница, положението за здравната система ще стане много тежко, заяви проф.  Асен Балтов, директор на Пирогов
Очаква се клиничната пътека, по която се лекува коронавируса да бъде увеличена двойно и да достигне 1200 лв – това прогнозира в интервю за БНТ директорът на болницата за спешно лечение “Пирогов” Асен Балтов. Той уточни, че текат преговори за това между Националната здравноосигурителна каса и Българския лекарски съюз и изрази надежда те да приключат до края на юли, за да може във втората половина на годината това лечение да бъде дофинансирано и да се доближи до реалните разходи.
Балтов подчерта, че ако обичайна пневномия се лекува средно за около седмица в болница, то при COVID-19 престоят в лечебно заведение е 14 – 20 дни заради спецификата на заболяването и заради изискванията за отрицателни тестове след това.

Шефът на “Пирогов” повтори мнението си, че рязкото смекчаване на ограничителните мерки е причина за високия темп на заболеваемост в последните две седмици и посочи като основна причина отварянето на нощните заведения, в които не се спазва никаква дистанция.

Споделете ни във:

1 коментар за “Очаква се клиничната пътека за COVID-19 да скочи двойно

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.