Куче на каишка сабя не го сече

Гласове

Кирил Николов

Прочетох едни новини, разгледах и постовете под тях.

Видях репортажи, че някой пресякъл с топора един домашен любимец – породата е екзотична, неизговорима. Любимец демек.
Наистина – лоша работа. Жестока е!

Сега обаче, човечеството в своя олимпийски гняв иска главата на брадваря. Някаква леля щяла даже да го души. Друга пък го гони от обществото на "нормалните" хора, сред което явно самата тя счита, че принадлежи "хонорис кауза"… вероятно, понеже има куче.

Труден казус, та е дразнещо, дето е поднесен като еднозначен.

Честно казано кучетата не, ама стопаните им бих удушил саморъчно. Даже и бавно, въпреки, че все бързам.
Щерка ми се плаши от кучета. Ненормално, нали?! Явно е патологичен случай, за който и в Института по кучетата и стопаните към БАН нямат разрешение. Нейсе – детето е на пет, та засега няма да го уча на любов към селектираните от човешката перверзия четириноги изродчета.

Ходим си с детето из тепетата – Пловдив има такива природни феномени. Защитниците на кучетата изглежда ги избягат. Инак, не биха защитавали толкова „безпристрастно” лаещите и хапещите гадини. Та, както си ходим – оп, кавказка овчарка без каиш и намордник!

Вие, разридани от кучешките трагедии бриджитбардовковци, виждали ли сте това нещо, хеле пък в момент, когато не бихте искали и да се сетите за него? Виждали сте, знам. Даже в зоофилски пристъпи ги галите по „муцунките”. Нищо, че след това няма на какво да си наденете часовника.
Детето реве, а стопанинът вика: "не се плаши мойто момиче, то е много добро!" Ами да ти е…а майката стопанино, като е толкова добро, гушкайте се, пък, ако щете си направете и едно кучешко кентавърче. Ама у вас, не сред нас – „ненормалните”. Само стойте далеч, че ръката ми изстива, докато я държа на 9-милиметровия.

Некви изчадия, като от филм за извънземно нашествие, наречени бултериери и питбули, се мандахерцат на воля из градинките, а стопаните им си мерят с рулетка квадратурата на татуировките по анаболните бицепси. Не знам кой в тази група първи трябва да отнесе брадвата.
Общинските кучета закон не ги лови и само жълтата им ушна марка показва, че са неприкосновени. Изглежда местните общински пазванти, обичат кучетата повече от гражданите. Те, последните, само пречат, понеже им отварят работа. Нека мрат!

Хора, във война сме! Ние или кучетата.

Битките в тази война отдавна ги губим, но явно скоро ще загубим и цялата война. Ето – ще се прави кучешка полиция. Дааа, човешката полиция бездруго не ни пази /В.Маринов, прости ми сополиви братко!/ и, за да се отърве от нас, ще стане кучешка.

Не, не съм за убиването, даже и ловците не разбирам напълно. Но, ако имам овчарник и мечката ми яде стоката, ще я гръмна, ама ще я гръмна, мамка й. Пука ми на оная работа, че някакви малоумни и инфантилни социопати, самозвани природозащитници с ръце като от майсенски порцелан, предпочитат мечките пред хората. Да заповядат и те, за да видят гладна мечка на живо, пък и некоя сачма да отнесат в тричавите си задници.

Та, хайде да разгледаме нещата малко по-обхватно. Не ме интересува конкретният случай – сигурно е тежко укорим, гледката е зверска.

Същевременно се сещам за една позната, която не смее да влезе във входа на блока си – ДА, във входа на блока, където е НЕЙНОТО жилище, понеже съседката от първия етаж отглежда на стълбите един гаден, вмирисан и дръглив помияр, който мрази всички освен нея. Разбирам го – двамата са си лика-прилика.

И сега – ако попитаме произволно много хора има ли ред в страната ни, единодушието в отрицателния отговор ще е непоклатимо. Някои от анкетираните естествено ще са кучкари. И те ще са сред недоволните. Според тях също няма ред, няма закони, няма държава, а и хората са лоши.
Ами, дръжте си песовете на каишка тогава и с намордник, както повеляват тези норми, които искате другите да спазват, а вие без тревога да нарушавате, включително с лайната от преяждащите ви с гурме "любимци"!
Аман от вас!

 

Споделете ни във:

16 коментара за “Куче на каишка сабя не го сече

  1. И защо да е простотийка това, което Киро е написал ? Мигар вие всички критикари сте девствени в ушите ? И за първи път чувате нецензурни изказвания по адрес на безстопанствените и стопанствените кучета ? Kато ви заръфа помияра и ви щъкне кокала и кръвта ви бавно потече – тогава ще молите бат Киро да осъди и да вкара стопанина на топло, нали ! Да, ама не ! Тогава , бат Киро , дай им сегашните им писания и така сами да си прочетат присъдата !

  2. Поздравления за Автора! Простаците нека си лаят. От упорството им кучетата да са приоритет пред децата ни, ще печелят търговците на огнестрелно оръжие… и погребалните агенции.

  3. Авторът явно е пълен идиот.. прави супер нагласени сравнения и единствено от личната си гледна точка. Не видях една добра дума за поводът, по който е написана статията. С две думи – поредният глупак с незнайно защо дадено поле за изява. Явно има липса на кадърни автори в тоя сайт, което не е много изненадващо като цяло.

  4. И само за информация на “компетентния” по правилата и законите. “Помиярите” по закон трябва да са на улицата, с ушна марка, показваща че са кастрирани и обезпаразитени.Това се прави за да блокират притока на нови некастрирани и пр и пр..трябва да се чете, а това може би не е приоритет на многознайкото….Ако са агресивни, доказано по надлежен ред те не трябва да са на улицата, разбира се. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.