ГласовеИзбориМненияНовини

Кирил Петков: ПП ще е в позиция на конструктивна опозиция

„Мисля, че е задължително ГЕРБ да сформира правителство, защото в противен случай ще се окаже, че през цялото време са правили една реторика, че знаят как да направят ред в хаоса и всички техни обещания, а не могат реално да носят политическата отговорност“. Това заяви в „Денят започва“ по БНТ лидерът на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков. Той подчерта, че ПП ще е в позиция на конструктивна опозиция.

„Няма да се коалираме с ГЕРБ и ДПС, ние сме последователни. Първата политическа сила носи голяма отговорност. Отказваме да преговаряме с ГЕРБ. Те имат много голям избор. Обявиха преди изборите, че ДПС е логичен коалиционен партньор. След ДПС имат най-различни възможности. Например със „златен пръст“ от „Възраждане“. ГЕРБ едно време бяха направили коалиция с „Атака“, явно нямат проблем със силно националистични формации. При всички тези възможни комбинации би било безотговорно първата политическа сила да не сформира правителство, не е лесно, но това е отговорността да си победител“, каза Петков.

„Всичко, което върви срещу модела нулева толерантност към корупцията, всичко, което е срещу пенсионерите да бъдат с ниски пенсии, а 6 фирми да получават пари – ще се борим, ще бъдем гласна опозиция“, каза той.

Кирил Петков поясни, че няма идея какво точно представлява партията на Стефан Янев „Български възход“. Няма ясна визия кой и как стои отзад и каква е крайната политика на партията.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина