Как да си купиш два различна билета за модернизирания градски транспорт в Пловдив ?

Гласове

Трудно – това е отговорът на този въпрос и той поражда куп други питанки

Това е личното преживяване на един модерен млад татко, който борави с всякакви електронни джаги, радва се на работещите нововъведения и търси най-полезния вариант от възможните опции. Преди 3-4 дни Йордан Иванов, като всяка сутрин, тръгва със сина си към детската градина и решава да се възползва от широкорекламираната нова услуга „комбиниран билет“.  Вижте целия му разказ:    

„Вече съм абсолютно убеден, че общината по-лесно си е купила неработещи табла и машини за електронно таксуване за 16 млн. лв., отколкото аз два билета за два и петдесет.

Днес водя моя наследник на градина от Кършияка в Кичука(по пловдивски) с градски транспорт. Харесва ми идеята да се пътува с градски транспорт. Считам най-малкото, че така съм по-полезен за общността.
Сещам се аз, че мога да си купя билет с прекачване, защото след като оставя малкия на градина, аз трябва да си хвана автобус да отида в офиса. А и бях напоително информиран от общината как всичко работи в продължение на една седмица.

Понеже зная, че автоматите за билети за 16 млн, които работели вече, не връщат ресто, като излизам от вкъщи се сещам, че имам една монета от два лева и една от един лев. В този момент се замислям, че вендинг машина за кафе за няколкостотин лева може да ти върне ресто, но машини за електронно таксуване за 16 млн – НЕ. Казвам си – квото такова, аз нямам дребни, жена ми няма дребни – ще си купя цигари и от там ще ми дойдат едни 50 стотинки.

Речено сторено – излизам, купувам си цигари. Със сина ми тръгваме да вървим по пешеходния мост, устремени към спирката на пл. Съединение, за да хванем 37.

Отивам на спирката и О, Чудо! – таблото не показва кога ще дойде 37. Това сигурно е част от "работещата система", за която ни надуха главите последните дни. Казвам си – нищо – нека сега купя билети за мен и сина ми от автоматите. Запътвам се към автомата и какво да видя – има само една опция – билет с прекачване за мен, но не и стандартен за сина ми. Машината не продава други билети. Видимо общината настоява някой да ни къса билетчета в автобуса. Но – окей, с рестото от цигарите си купих билет. Автобусът дойде относително бързо. Разбира се, точно толкова мръсен, колкото и всеки път. Влизам вътре с налгасата, че ще купя на сина ми билет от автомата. О, каква изненада, автоматът не работи.

В този момент идва кондуктора, купувам билет за сина ми и показвам моя – той ме гледа лошо, а аз него странно. В крайна сметка, с огромна изненада кондукторът констатира, че аз имам билет от автомат….а синът ми……от кондуктор.

Оставям детето на градина и си хващам автобуса от Кичука към центъра – все още ползвам билета от "работещата система". Кондукторът във втория автобус беше потресен и сподели, че съм истински късметлия, че съм успял да намеря работеща машина.

Накрая пристигам в офиса ми напълно озадачен от потребителското преживяване на услугата "Градски транспорт – Пловдив".

Възникват ми много въпроси в главата –
-Защо апарати за 16 млн. лв не връщат ресто;
-Защо ни лъжат, че всичко работело(пловдивчани не са идиоти);
-Защо таблата още не работят;
-Толкова ли е сложно като си пуснал възможността за закупуване на билет за прекачване, да пуснеш и стандартен билет;
– Докога ще ни правят на балами и никой няма да носи отговорност за тежките кражби?

Отговор от арогантната власт няма да получа, но във всички случаи вече съм сигурен, че общината по-лесно си е купила неработещи табла и машини за електронно таксуване за 16 млн. лв., отколкото аз два билета за два и петдесет."

*Йордан Иванов е председател на ДСБ Пловдив. Това е краткият разказ за неговото утро, любезно предоставен на Под тепето. Неговият разказа завършва с анонса, че чакат "всеки момент решение на съда в Пловдив за разкриване на документите, чрез които общината е направила далаверата. Като ги осъдим, ще уведомим пловдивчани за цялата истина.“

Споделете ни във:

4 thoughts on “Как да си купиш два различна билета за модернизирания градски транспорт в Пловдив ?

  1. Ох, все се надявах на нещо по модерно. А хората са го измислили, как да плащат кой с карта, кой с пари. Може да си купиш билет през телефона и т.н. Така си мислех, че ще бъда в един модерен относно градски транспорт град, ама не. Ще трябва да си се заредя с левчета или да си ходя пеша за здраве.

  2. А дали няма умисъл. Досега 1000 пъти щяха да вземат мобилни касови апарати и да издават от тях билети … но така бизнесът ще се изсветли, което не е в интерес на всички по веригата

  3. Лош пример за синчето,Иванов.Пушите и си купувате цигари пред детето.Помислете и над това…

  4. Да не говорим, че ако се качваш от не много централна спирка въобще нямаш шанс да си купиш почасов билет или билет за един ден /както рекламират новата услуга/защото няма автомат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.