БългарияГероите на деня

Здравко Димитров: Искам един от заместник-кметовете да бъде дама

Поне един от заместник-кметовете в новия мандат трябва да е жена, дама която да има търпението да обединява хората и политическите партии в дясно-центристката коалиция, която пловдивчани искат да поеме управлението на Пловдив, каза Здравко Димитров на среща в район “Северен”. Той допълни, че в листата на местна коалиция “Да решаваме заедно”, в която участва Реформаторския блок има дами със сериозен професионален опит и високи морални качества. Ще предложим поне една от нашите дами за заместник-кмет на Пловдив. Искам да кажа ясно обаче, че това е принципна идея и нито сме дискутирали имена, нито ще настояваме номинацията да излезе непременно от нас. Може да е от коалиционен партньор, каза още Здравко Димитров.

    “Вижте как изглежда нашата листа с номер 19, в която на челни места има дами и  несъмнени професионални качества и сравнете с другите кандидатски листи и вижте колко небалансирано изглеждат те, защото тези, които са ги правили не уважават пловдивчанки”, заяви Димитров и допълни, че в листата с № 19 “Да решаваме заедно”, в която участва Реформаторският блок, дамите са на почит заради възможностите им и заради управленския им потенциал, а “не са там за красота”.

    “В следващата седмица очаквайте мащабен опит за манипулация от един от обръча кандидати на “модела Орешарски”, който с фалшиви социологически изследвания, от повече от месец се опитва да излъже пловдивчани, че трябва да гласуват за него. След 10 дни ще видим, че “на лъжата краката са къси” и кандидатите за кметове, които вместо да работят, че чудят как да мамят пловдивчани, ще получат ценен урок”, каза Здравко Димитров и допълни, че на няколко пъти е предупредил, че слабостта на отиващия си кмет Иван Тотев и неспособността му да защити бъдещото реформаторско управление на Пловдив, създава риск за града. Според него, тази слабост бива експлоатирана от кандидати със слаб управленски потенциал и ксенофобско мислене, чийто единствен политически инструмент е да лъжат.

    “Всички знаят откъде идвам и аз няма да променя позициите си, начина си на мислене и ще продължавам да защитавам дясно-центристките избиратели и реформаторското мнозинство, независимо от изборните резултати. Достойнството и принципите са по-важни от едни избори. Те са за цял живот”, заяви още Димитров и каза още, че няма да се умори да повтарям важните за Пловдив приоритети и неговото виждане за това как да бъде управляван града.

    “Първо ще спрем делението на “наши” и “ваши” и ще съставим силна работеща коалиция в общинския съвет, в която ще влязат дясно-центристките и центристки групи. На второ място ще направим финансов одит на общината и ще се боря за намаляване на местните данъци и такси, защото те са високи. На трето място, ще работим по привличането на нови инвеститори, в неразвити в Пловдив икономически сектори, за да помогнем на хората да има нови и по-добри работни места. На четвърто място, ще работим със ясни срокове и ще дооправим инфраструктурата на Пловдив. Тротоарите в целия град и малките улички трябва да бъдат оправени. На пето място ще установим модел на една по-социално ангажирана община”, заяви Димитров пред гражданите в район “Северен”.

    Димитров припомни, че като областен управител и работил много добре с правителството и по негово предложение, правителството е върнало на Пловдив собствеността върху Античния театър, Одеона, Римския стадион, стадион “Пловдив” и на  къщи в стария град. “Мога да работя с правителството и с премиера и го правя с конкретни предложения, които са в полза на целия град”, заяви Димитров. Дошлите на срещата поставиха въпроса за съоръжение на автобусната спирка на градския транспорт на ул. “Белица”, където е края на автобусна линия 12, за цялостно подобряване на транспорта и за възстановяване на тролейбусния транспорт.

    “Тук с мен са кандидатът за районен кмет на “Северен” Тодор Димитров и кандидата за общински съветник Ангел Ангелов. Ето те си записаха какво искате и ще започнем да вършим нещата едно по едно, веднага след изборите, без да отлагаме. Винаги съм работил максимално бързо и с ясни срокове”, отговори Здравко Димитров. Той каза, че вижда, че кандидати за общински съветници от БСП се обявяват за възстановяване на тролеите. “Ако това е желанието на пловдивчани, като избран кмет ще се опитам да съставя голямо мнозинство в общинския съвет на Пловдив и да потърсим работещо за града решение. Едно от най-важните неща за Пловдив в следващите 4 години е да има кмет, който може да обединява групите в ОбС по ясно заявени пред хората приоритети, а не като в предишните два мандата със заговорничене по ъглите. Поемам ясен ангажимент, че ще има публичност, че ще знаете какво става в управлението на Пловдив”, заяви още Здравко Димитров.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина