БългарияГероите на деня

Война в АБВ Пловдив

Само след осем месеца партията се разцепи на две, противниците  а-ха да се хванат за гушите

Хората на проф. Паскалев обградиха като на бойно поле групата на Румен Петков по време на пресконференция

Бившият вътрешен министър използва „деградация” по адрес на бившият ректор на МУ

На абсурдна политическа пресконференция присъстваха днес пловдивските медии. Мястото за това бе на косъм да се превърне в полесражение, след като враждуващи групи в АБВ а-ха да се хванат гуша за гуша пред смаяните погледи на репортерите. Само след осем месеца структуриран организационен живот лявото формирование се разцепи на две, а играчите на противниковите отбори сътвориха истинско зрелище за публиката. То обаче би отблъснало и най-верния симпатизант. Един срещу друг, лице в лице се изправиха доскорошните съратници Румен Петков и проф. Георги Паскалев, както и групите около тях. Днес те изглеждаха по-скоро като групировки, които са си определили среща за ръкопашна схватка в битка за преразпределение на територии.

Пресконференцията бе организирана от тима на Румен Петков, Валентин Петров, Нина Найденова и Владо Маринов. Тя идва само седмица, след като Христо Барутчиев и сие обявиха, че искат оставката на пловдивския депутат проф. Борислав Борисов, тъй като е подвел парламентарната група при гласуването на заема. Случващото се в Пловдив бившият вътрешен министър съобщи с „болка и разочарование”, както сам се изрази. И определи организацията около Барутчиев и проф. Паскалев като нелегитимна. Той ги посочи група от хора, които на практика са почнали да създават паралелна партийна структура вътре АБВ, без да имат право на това. Те подвеждат членове и симпатизанти. Спекулират с каузата ни. Не знам техните цели какви са. Не ме интересува. Не знам защо го правят, каза Румен Петков. После атакува проф. Паскалев, с който до преди няколко месеца бяха рамо до рамо, като първи приятели. Не мога да проумея как лекар слага квалификации на човек в лошо здравословно състояние. Знаем, че проф. Борисов е в болница, допълни Петков и използва думата деградация по адрес на съпартиеца си. Точно в този миг в заседателната зала на Дома на науката и техника нахлуха представителите на другия лагер, водени от проф. Паскалев и новия градски председател, който според Петков и компания е нелегитимен такъв, Христо Барутчиев. Те буквално обградиха другите от АБВ и със скръстени на ръцете гърди сякаш чакаха точния миг, в който да извадят оръжията и да почнат да стрелят. Между двата лагера застана гард на НСО, дошъл с Румен Петков.

Няма как да има такава градска организация, все едно ние да се обявим за ръководството на НАП сега тук. Тази организация не е легитимна, погледна към проф. Паскалев и хората му Румен Петков. На въпрос на под тепето как партията се разцепи след само 8 месеца живот и какво делят двете групи, Петков отговори: Грозно е това, което се случва. Не знам защо се случва и какво се дели. После защити проф. Борисов със заявление, че не той е виновен за вота в парламента. От групата на Паскалев пък шушукаха, че вече има АБВ 1 и АБВ 2 и всеки от тях ще си вади свой кандидат за кмет.

Барутчиев се опита да зададе въпрос, но Румен Петков го прекъсна с: Вие журналист ли сте? Така приключи и абсурдното събитие. До ръкопашни схватки, за щастие, не се стигна.  Журналистите останаха с пореден неприятен служебен белег от начина на правене на политика в България, а абевейците… Те да му мислят, защото така избирател не се печели.  

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

6 коментари

  1. Паскалев си е класическо корумпе и нагаждач. човек на ДПС, по ясни причини – произход: село Гугутка, Кърджалийско, зет на висшо комунистическо ченге. Румен Петков е сощото л–но, само че, по-рядко!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина