БългарияГероите на деня

Валентин Петров застана начело на АБВ в Пловдив

Бившият главен секретар на МВР и директор на Национална служба "Полиция" ген. Валентин Петров бе избран единодушно за председател на градската организация на ПП АБВ в Пловдив. Учредителната конференция се проведе днес в знаковото за Пловдив място – Залата на Съединението. На конференцията пристигнаха заместник-председателите на партията Румен Петков и проф. Борислав Борисов, който е народен представител от града, както и лидерът на националната младежка организация на АБВ Нина Найденова.

Над 700 са членовете на АБВ в града на тепетата, над 1500 – в областта, повече от 2000 са симпатизантите на политическата сила, стана ясно на конференцията днес. 

Форумът избра Градски съвет от 25 души. Заместници на ген. Валентин Петров станаха социологът и юрист Лениела Начева-Антонова, бизнесменът Николай Недков и адвокатът Георги Илчев. За председател на Гражданския съвет – структура, изключително важна за политиките на АБВ, по думите на нейните членове,  бе избран проф. Димитър Костов, преподавател в КИА. Председател на младежката организация на АБВ в Пловдив е Пенко Василев. 
 "От днес Пловдив има вече партия на интелигенцията, партия, пряко свързана с интелигенцията – от 25 души ръководство на АБВ, което избрахме днес, 25 са с висше образование", посочи професорът. Наред с това Румен Петков категорично заяви потребността от присъствието на млади хора в редиците на АБВ. Статистиката сочи, че в структурата в Пловдив всеки трети е с висше образование, а всеки пети – млад човек, на възраст до 35 години.  

Пловдив е изключитено важен град за нас, категоричен бе Румен Петков в отговор на въпроса за участието на ПП АБВ в местните избори и номинациите за кмет и общински съветници. Като основна задача новоизбраният градски председател на АБВ ген. Валентин Петров също посочи подготовката, участието и постигането на добри резултати на местните избори през есента. Той беше категоричен, че АБВ има потенциала да достигне до още повече хора и разшири присъствето си в обществено-политическия живот. Решението за това как ще се участва на изборите в Пловдив и общините от региона ще бъде направено след обстоен анализ и допитване до членовете на АБВ, за да се реши политическата сила със самостоятелен кандидат ли излиза или в коалиция, добави ген. Петров. 
"АБВ не е проблема в ляво, АБВ е решението за проблема в ляво, шанс за лявомислещите хора да гласуват. И в този смисъл голямото предизвикателство пред ген. Петров и неговия екип е да достигнат до тези хора", заяви още Румен Петков. 

Пред медиите двамата заместник-председатели на ПП АБВ проф. Борислав Борисов и Румен Петков връчиха членските карти на ген Валентин Петров, Николай Недков, областния координатор за Пловдив Владимир Маринов и на още 7 души от градската органзация на АБВ под тепетата.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина