БългарияГероите на деня

Свалят тролейбусни жици срещу 300 000 лв.

Къде е експертната оценка, че контактната мрежа е компрометирана, пита опозицията в ОбС

Мнозинството: Тук отново усещаме духа на Батаклиев

От БСП пожелаха на ГЕРБ лидер като Корнелия Нинова

Общинският съвет гласува да пренасочи 300 000 лв. от преизпълнените 1 милион лева от бюджета за сваляне на компрометирана тролейбусна мрежа в район Централен на днешната си сесия. Очаквано, точката леко разпали страстите между управляващи и опозиция, като от групата на ГЕРБ дори „усетиха духа на Батаклиев“, както се изрази съветникът Маневски, отново в залата на местния парламент. Социалистите попитаха дали наистина има проблем с контактната мрежа, кое налага пренасочването на тази сериозна сума за такива дейности и дали има експертна оценка, на база на която е направена точната сметка от 300 000 лв. Говорейки за такива цифри без експертна оценка може да породи съмнения относно харченето на средствата, каза Ангел Иванов от БСП. Има констатация на комисията, но не знам защо този документ не е приложен към предложението за гласуване. Ще има открита процедура за тези дейности, все още няма сключен договор с конкретна фирма, заяви от трибуната кметът Иван Тотев.

Други 200 хиляди лева от преизпълнението на общинския бюджет с 1 милион лева ще отидат за реставрация и експониране на Одеона, реши още местният парламент.  Близо 150 хиляди лева пък бяха насочени към ОП „Зоопарк“, в което от 1 август ще има назначени десет души на щат.

Преди разпределението на бюджетния остатък политически страсти провокира и отчета за изпълнение на бюджет 2015г. Най-активни в критиките към управляващите отново бяха социалистите. Те попитаха къде е същинският анализ на миналогодишната финансова рамка, какъв е ефектът от похарчените пари и защо няма отчет на капиталовата програма. Те критикуваха резултатите от реализацията на транспортния проект. След няколко изказвания и реплики, Петя Манева от БСП пожела на съветниците от ГЕРБ лидер като Корнелия Нинова, което предизвика шумни възгласи от страна на мнозинството. Когато има нещо добро, ние го казваме. Но се вслушвайте и в критиките, не бъдете коне с капаци. Не всичко е мед и масло в Пловдив. А когато някой ви го каже се държите като студенти на изпит, каза социалистът Ангел Иванов. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Тролейбусната контактна мрежа „на Батаклиев“ е НА ГРАДА, и придошлите навлеци-сульовци искат да съсипят постигнатото в Пловдив, за да грухтят на воля. Жиците не са опасни докато не се движат тролейбусите, щом НЕ СА ПОД НАПРЕЖЕНИЕ. Вър’и обратно в прогимназията да се дообразоваш, сульо!

  2. Поредна грешка, която ще закопае екологията на града още по-надолу и с десетилетия няма да се подобри. Много жалко и тъжно как масово подкрепят тази вандалщина, подкреппяйки голямото крадене и бъдещите си дихателни и кожни болести.

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина