БългарияГероите на деня

Студентите от УХТ: Не карай уморен, пил и с превишена скорост

Кампанията „Празнувай отговорно“, инициирана от възпитаниците на университета прераства в пилотен за страната проект

„Не карай уморен, пил и с превишена скорост“, отправиха призив студентите от Университета по хранителни технологии отправиха към колегите си от страната в навечерието на 8 декември. Тази година младите хора продължиха кампанията „Празнувай отговорно“, инициирана от Студентския съвет и получила подкрепата на академичното ръководство и лично на ректора проф. Кольо Динков още при старта й през декември 2014-а.  За втора поредна годинта кампанията бе подкрепена и от ръководството на ОДП на МВР Пловдив и сектор „Пътна полиция“.

„През последните няколко години се радваме на една изключителна активност, енергия и инициативност на младите хора в университета ни. Тази активност не е епизодична – напротив, виждаме, че студентите ни развиват инициативите си, факт е, че за втора поредна година те продължават с кампанията „Празнувай отговорно“, заяви ректорът на Университета по хранителни технологии проф. Кольо Динков.

От 9.00 ч. тази сутрин пред входа на висшето училище патрулира екип на „Пътна полиция“, както и екипи на студентите, които раздават брошури на колегите си и разговарят с тях преди празника. В лекционните зали днес Студентският съвет излъчва филм, изработен от младите хора по информация за пътно-транспортните произшествия, предоставена от КАТ-Пловдив.

976 са тежките пътно-транспортни произшествия от началото на годината до днес, 79 са загиналите, 1277 – ранените. От тези 976 ПТП-та близо 150 са с участие на водачи на автомобили със стаж до 4 години. Затова – идеята на младите хора да обърнат внимание на колегите си да празнуват отговорно, е навременна, истинска и разумна“, заяви инспектор Ботьо Гергинов от сектор „Пътна полиция“ Пловдив.

„Тази година кампанията продължава по-дълго време – от днес до 8 декември, защото срещнахме изключителна подкрепа от нашите състуденти и приятели и защото виждаме, че има ефект от това, за което говорим в дните около празника, каза Иво Финков, зам.-председател на Студентския съвет в Университета по хранителни технологии. Кампанията „Празнувай отговорно“, инициирана от възпитаниците на университета, ще прерастне в пилотен за страната проект – имаме готовността да го представим пред Националното представителство на студентските съвети“, добави Иво Финков.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина