БългарияГероите на деня

Студенти питат Тотев за развитието на Пловдив

Кметът с публична лекция в Европейски колеж за Бюджет 2015

Публична лекция на тема „Бюджетът на Община Пловдив за 2015 година“ изнесе днес кметът Иван Тотев пред студентите от Европейския колеж по икономика и управление. Пред препълнената аула гост-лекторът бе представен от президента на ЕКИУ проф. д-р Мариана Михайлова, която определи  темата като провокативна, интересна и полезна. Всички ние, които учим, живеем и работим в Пловдив, сме заинтересовани нашият град да се развива не просто като културна столица на Европа, но и като най-артистичният, най-богатият в духовно и икономико-социално измерение средище, кръстопът на десетки култури и пластове. Самочувствието да бъдем ЗАЕДНО е изключително важно за бъдещето ни, за нашето самочувствие, реализация, за предизвикателствата, които ще поемаме.Вярвам, че всички ние ще се радваме на един модерен университетски център не само в България, не само на Балканите, но и в Европа, каза проф. Михайлова.

Градоначалникът засегна изпълнението на Бюджет 2014, основните параметри в Бюджет 2015,  Капиталовата програма. Бюджетът на Община Пловдив е вторият по големина в България. Завършваме  2014 г. с доста добро изпълнение. Показателите в него са много важни, тъй като чрез тях ние правим анализ за развитието на града, а те говорят за съживяване в Пловдив през миналата година, заяви Иван Тотев. В подкрепа на думите си той посочи преизпълнението на данъка от придобиване. Общината получава процент от всяка една сделка. За първа година приходът от него е 10 милиона лева, което означава че 2014  е била година, в която е имало повече сделки и икономическата обстановка в града е подобрена, подчерта кметът.

Чрез конкретни примери и по атрактивен начин той представи пред академичната аудитория показателите в Бюджет 2015 и визията за развитието на Пловдив.  Презентацията на Иван Тотев продължи около час и бе последвана от дискусия с присъстващите. Голям интерес предизвикаха развитието на Пловдив като предпочитана туристическа дестинация, културният календар и инвестициите в културна инфраструктура, големият брой социални услуги в общината,  както и хода на проекти като изграждането на Втори гребен канал, модерен зоопарк, Колодрума, мрежата от 48 километра велоалеи и др.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина