Станишев не познава зам.-кмета Константинов

Героите на деня

Станишев щеше да подмине Константинов (в дясно), ако Баташки не се бе намесил
Станишев щеше да подмине Константинов (в дясно), ако Баташки не се бе намесил
Сергей Станишев май не познава ключовия червен зам.-кмет на Пловдив Александър Константинов. Това стана ясно днес, преди срещата на бившия премиер с БСП симпатизанти в кино-театър Гео Милев. Градският червен шеф Илия Баташки предвождаше лидера и му представи Константинов, който кесаше пред Гео Милев в очакване на големия шеф. Станишев кимна, ръкува се като с непознат, и отмина. Това, според бесепари, изхвърли директно Константинов от списъка с фаворитите за кандидат кметове, към които се числеше.
Спортно облечен, екс министър-председателят застана пред неколкостотин съпартийци и остро разкритикува управляващите. Докато той държеше слово от трибуната, скандалният общински съветник Ангел Батаклиев напълни картата на дигиталния си фотоапарат с лика на лидера.

Доверието към ГЕРБ спада и има тенденция на сериозно разочарование към управляващата партия. По данни на Галъп, преди година подкрепата къмАнгел Батаклиев снима червения лидер от първия ред
Ангел Батаклиев снима червения лидер от първия ред
ГЕРБ спрямо подкрепата към БСП бе 5 към 1. В края на месец юли тази година за ГЕРБ биха гласували 30% от избирателите, а за БСП – 15-16 на сто. Приоритет през тази година ще бъдат местните и президентските избори, защото те са първата възможност да възстановим авторитета и доверието към нас, подчерта пред симпатизантите Станишев.
Бившият премиер не скри, че има информация от Европейската комисия, че фишът с проекта за столичният завод за битови отпадъци е върнат и вероятно ще бъде спряно финансирането. Не знам защо крият това писмо и тази информация от българските граждани, но това по отношение на прозрачността е много сериозна тревога, заяви Станишев. И допълни, че не изключваСимпатизантка представя личен проблем пред бившия премиер
Симпатизантка представя личен проблем пред бившия премиер
възможността БСП да сезира Конституционния съд за закона за управление на отпадъците, като това ще стане след консултации с юристи. Разбирам отказа на общините, както и емоцията на пловдивчани да приемат софийските отпадъци и да плащат за некадърността на управляващите. Държавата не може и не трябва да се разполага в чужда собственост и не може да ползва общинската, без да дава за това съответните финансови компенсации, каза още Станишев.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.