БългарияГероите на деня

Славчо Атанасов: „Шоковата терапия“ с високи данъци и кредити не помогна, а „удари“ пловдивчани

Бюджетът е неизпълним, ПФ няма да го подкрепи, подчерта бившият градоначалник

Депутатът поиска по-ниски данъци и съкращения с 30 процента в общинската администрация, чиято издръжка е нараснала драстично

Шоковата терапия“ на управляващите в Пловдив с високи данъци и кредити не успя, напротив – натовари финансово хората още повече, и не допринесе с нищо за развитието на града, заяви на пресконференция днес депутатът и сочен от Патриотичния фронт за кандидат за градоначалник в предстоящите местни избори Славчо Атанасов. Видно е, че за четирите години мандат 2011-2015 единственото, на което разчиташе Община Пловдив са увеличаването на таксите и данъците, тегленето на кредити и пари от държавата. Което, с изключение на работата по Централна градска част, не доведе до никакво развитие на града, до подобряване условията за местната икономика и живота на пловдивчани. Показват го не само цифрите в бюджета – показва го фактът, че все повече фирми, особено от дребния и среден бизнес в града фалират, а други се местят в съседни общини заради по-ниски данъци, заяви преди предстоящото разглеждане на бюджет-2015 народният представител и кмет на Пловдив в предишния мандат.

Заедно с общинския съветник Слави Георгиев двамата са категорични, че бюджетът на Пловдив за 2015 година е неизпълним и Патриотичният фронт няма да подкрепи приемането му на сесията в четвъртък.

От бюджетите на мандата се вижда, че разходите за заплати и издръжка на администрацията нарастват непрестанно и драстично. Излиза, че на практика днес пловдивчани си плащат данъците, за да издържат администрацията на общината. Вярно е, че става въпрос за всички, които си получават заплатите през бюджета – това са издръжки на детските градини, училища и т.н., но все пак не може общината да няма никакво развитие, а да се генерират все повече средства за издръжка на администрацията, посочи Слави Георгиев.
Според Славчо Атанасов спасение за Пловдив и за хората в подобно трудно време  има. На първо място данъците трябва да бъдат намалени, каза народният представител от Патриотичния фронт. Той предлага и 30-процентно съкращение на общинската администрация. Според думите му, "работната ръка" на общината се е увеличила с над 1000 души в сравнение с броят им през неговото управление. И не на последно място – връщане на безплатните ясли за децата, допълни Атанасов. Според него, ако всички тези неща бъдат изпълнени, пловдивчани ще могат да подобрят собствения си бюджет и да живеят по-спокойно.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Пловдив е града с най-високите данъци и едни от най-ниските заплати,на всяка сесия се разглежда теглене на заем, продаване на общински имоти и смяна на статута на зелените части,фирмите бягат от Пловдив ,хората масово започват да си регистрират колите в други общини,става страшно

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина