БългарияГероите на деня

Славчо Атанасов: Каня Иван Тотев на подписката, за да чуе пловдивчани за данъците

„Каня официално Иван Тотев на подписката, за да чуе какво казват пловдивчани за данъците – два часа сред хората, вместо в кабинета, ще му покажат реалната картина. Защото пред мен, в приемната ми повече от 850 души заявиха, че данъците в града са непосилно високи и хората изпитват затруднения да ги плащат и да живеят добре. Тяхно е мнението, че е абсурдно в Пловдив да плащаме по-високи данъци, отколкото плащат в София. Затова, г-н Тотев, елате  да чуете хората“.

Това заяви народният представител от Патриотичния фронт и кмет на Пловдив в мандат 2007-2011 Славчо Атанасов, след като по-рано на заседание на ОбС днес управляващото мнозинство на Иван Тотев отхвърли предложението на общинските съветници от патриотичната формация за намаляване на местните данъци и такси до нивата им от 2011г.

В подкрепа на предложението общинските съветници от Патриотичния фронт внесоха и подписите на 6 хиляди пловдивчани, събрани само за една седмица.

 „Ние вече показахме, че може да се управлява и общината да е финансово стабилна и с по-ниски данъци. Доказателство за това е факта, че през първите три години от мандата на Славчо Атанасов приходите са повече в сравнение със същия период от мандата на Иван Тотев“, заяви по време на дебатите в местния парламент днес общинският съветник от Патриотичния фронт Слави Георгиев.

„Точно затова поставяме категорично въпроса: Защо г-н Тотев и екипът му така упорито крият колко са така наречените недобори /несъбраните задължения/? И на тази сесия не получихме отговор. Недопустимо е да се мълчи по този въпрос, още повече, че по неофициална информация размерът на недоборите стига до 100 млн.лв.“ остро реагира общинският съветник от Патриотичния фронт  Илко Илиев.

„Подписката продължава – през септември нашите общински съветници ще внесат отново предложение за намаляване на местните данъци и такси, с още повече подписи, показващи волята на пловдивчани“, заяви още Славчо Атанасов.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина