БългарияГероите на деня

Славчо Атанасов: 10 приоритета за развитието на Пловдив

Местни данъци – по-поносими за хората и по-добра среда за бизнеса – това посочи като първостепенна задача в работата си Славчо Атанасов, представяйки на среща с пловдивчани 10 основни приоритета за развитието на Пловдив и продължи: 

Градът може да се развива по-добре и с по-ниски данъци. Така и събираемостта ще се увеличи и ще премахнем "калинките" и "павлинките" от раздутия в този мандат щат на общината. Затова съм категоричен – връщаме ниските данъци и такси от моя мандат. Връщаме и социалните придобивки на пловдивчани. 

Насочването на строителството не само към центъра, а и към кварталите – на поредица от срещи досега хора от „Прослав“, „Коматево“, „Беломорски“ и „Остромила“ се оплакват с основание, че кварталите са станали "забравени от Бога". Затова- задължително довършваме преасфалтирането на „Коматевско шосе“, което започнахме в нашия мандат и 4 години след това общината не си мръдна пръста да продължи. Задължително възстановяваме и работата на общинското звено за спешно запълване на уличните дупки, което работеше бързо, ефективно и евтино срещу 18 лв. на кв.м.ремонт, а не както е сега по 54 лв. на кв.м

Пътната инфраструктура –осигуряваме финансиране и старт на изпълнението за чисто нов вход и изход към Пловдив през „Голямоконарско шосе“, след като  тази година ОбС даде зелена светлина за съвместна работа между община „Марица“ и Пловдив по проекта. Ускоряваме процедурата за удвояването на Асеновградско шосе, която се проточи с години.Довършваме работата по външния транспортен ринг на Пловдив – още 7 км по околовръстното не са затворени – тежките камиони продължават да преминават през града, което амортизира инфраструктурата и пречи на движението сериозно. Намаляваме обхвата на Синята зона – приоритетна задача, с оглед на множеството проблеми в центъра и жалби на хората. 

Река Марица – следващ приоритет. „Още в моя мандат лансирахме идеята за социализация. Реката няма как да стане плавателна, но задължително трябва да се превърне в красива и любима за пловдивчани зона за отдих, с открити сцени за културни събития, дори и плажове, но на съвсем друго ниво и изпълнение, посочи Атанасов.

Безспорен приоритет за развитието на града – Летище Пловдив – тук трябва да насочим усилията си към спасяване от ликвидация на летището и превръщането му в базисно условие за развитието на Пловдив. Още през пролетта като депутат се заех с темата с питане до премиера какво възнамерява да прави държавата с летището. Абсурдно е това модерно съоръжение да не е официално резервно на столичното. То трябва заработи за развитието на Пловдив. Още повече, че ни очаква Пловдив 2019. 

Преразглеждаме проектите за зоокъта и за Втори гребен канал, така че да се изпълнят в полза на природата и закона са сред приоритетите. Правим прецизен анализ и задвижване на Водния и Транпортния проект, за да не се окажат те наистина „бомба със закъснител“ за града ни.

Водоснабдяването на Пловдив от каскада „Въча“  – изключително важен за пловдивчани проект, който Иван Тотев замрази. Ускорявам работата по него – проектът е в напреднала фаза, така че да реализираме мечтата на пловдивчани да пият чиста балканска вода, заяви Славчо Атанасов.  

Стадион „ Пловдив“ – незабавна реализация на договорката, която постигнахме с Бойко Борисов за 20 млн. лв. от държавата и довършване на съоръжението. Иван Тотев и неговите съветници спряха умишлено тази възможност, отказаха да подкрепят предложението на държавата и поискаха180 млн.лв., сума, която първо, никога няма да дойде и второ – съмнявам се, как ще бъде харчена.  

Възстановяване на жилищната политика на общината, която въведох в моя мандат и възстановяване на програмата „Столипиново“ – за тези неща всеки ден хората ме питат. 

И не на последно място – качествена и стойностна реализация на проекта "Пловдив – европейска столица на културата“. Изтече вече година от победата, с която всички се гордеем. Но, е време да се изтрезнее и да се работи.  Да бъдем наистина „ЗАЕДНО“. Да спрем с това разделение, на базата на разпределянето на парите за култура, наложено от сегашния кмет. Да намерим баланса и върнем силните фестивали на Пловдив, с традиции. Да изградим партньорска мрежа от културни и туристически оператори, както у нас, така и в чужбина. За да не остане Пловдив 2019 капсулирана в рамките на града. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина