БългарияГероите на деня

Румен Петков: Почтеността изисква Методи Андреев да се оттегли от парламента

Валентин Петров твърди, че народният представител е покровителствал схема с контрабандни горива в Асеновград

Методи Андреев: Пълна простотия, ще потърся правата си в съда

Срещу мен върви атака от най-ретроградната част от политическия елит. На такива като Петков и Петров хора като мен пречат, допълни депутатът

Методи Андреев да се оттегли от Народното събрание, поиска днес Румен Петков от името на АБВ в Пловдив. Той подчерта, че това е наложително след разкритията на бившия директор на пловдивската полиция Пламен Узунов за оказван натиск върху него от страна на народния представител от ГЕРБ в опити да кадрува в районни управления в областта. Почтеността изисква Андреев да се оттегли от парламента. Действията му са част от налаганата психология на страха. Резултатът е ясен- уволняват Пламен Узунов заради отказ да кадрува след натиск. Страхът ще продължава да е доминиращ фактор, ако парламентарната комисия не излезе с позиция и решение по този случай, смятат от АБВ. Румен Петков и Валентин Петров твърдят, че Методи Андреев е кадрувал и в ред други институции с обхват на действие в област Пловдив.

Вмешателството в работата на Пламен Узунов и оказаният натиск върху него е грозен акт, който показва, че някои народни представители нямат скрупули, преследвайки определени интереси. Надявам се да се покаже на обществото, че в парламента има ясно разбиране за разпределението на властите. Комисията   за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика трябва да излезе с ясна квалификация на това действие, а бавенето само създава впечатление, че народното представителство търси недосегаемост, подчерта Румен Петков.

Бавенето на решението на комисията дава възможност този депутат да продължи да въздейства за конкретни назначения, заяви от своя страна Валентин Петров. И изброи част от позициите, към които Методи Андреев е имал интерес, сред които председатели на общинските съвети в Карлово и Куклен, кметския пост в Стамболийски. А сега се намесва в определянето на ръководството на икономическа полиция в Пловдив, заяви Петров. Той разкри, че лично е подал сигнал до бившия вече областен управител Розалин Петков за схема с контрабандно гориво. Тя се организира от много близки до въпросния народен представител хора. Той я покровителства. Става въпрос за контрабанда на гориво в района на Асеновград. То идва от Перник, а група, много близка до Методи Андреев, разкарват това гориво с мобилни цистерни и зареждат камиони и трактори. Схемата действа от достатъчно дълго време и се разраства, каза Валентин Петров.

Обвиненията за покровителстване на контрабандна схема, дошли от АБВ, свариха напълно неподготвен Методи Андреев. Той научи от медиите за твърденията на Румен Петков и Валентин Петров и ги определи като „пълна простотия”. Дали двамата бяха в трезво състояние, попита Андреев Под тепето. Срещу мен върви атака, но на война като на война. Това се случва заради най-различните позиции, които имам по много точки, които очевидно касаят много интереси. Като позицията ми за съдебната реформа, конституционните промени или Закона за квалифицираната информация. На такива като Петков и Петров хора като мен пречат, заяви Методи Андреев. Никога през живота си не съм се занимавал с търговска дейност и превози. Това, което чух по мой адрес, е абсолютна глупости. При това го чух от хора, пред чието минало немея. Да изброявам ли доказаните връзки на Румен Петков с братя Галеви, с Маджо, или да припомням близостта на Валентин Петров с една алкохолна компания. Те са най-ретроградната част от политическия ни елит. След като и те са се активирали… Много интересно как ще реагират институциите, тъй като това е тест и за тях, коментира още Андреев. Той е категоричен, че не се е опитвал да кадрува и да осъществява натиск върху когото и да било. Ако народният представител реши да оказва натиск върху някого не отива при него, а отива при министъра. От там следват промените, които иска да бъдат направени. Да, звънял съм на Пламен Узунов, но ме изненадва, че е приел това за натиск. Звънях му да апелирам да се направи проверката в РПУ Първомай, а вие видяхте какво излезе в последствие, завърши Андреев.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина