БългарияГероите на деня

Родители казват Стоп на задължителната ваксинация

Пловдив се включва в общобалкански протест на 10 май

Родители от Пловдив ще се включат в общобалкански протест за правото на информиран избор за ваксинациите. Събитието се организира едновременно в България, Македония, Сърбия, Босна и Херцеговина, Черна гора, Словения и Хърватия и ще се проведе на 10 май 2015 г. от 12:00 ч. Каузата ще обедини хора с отношение по темата под тепетата на площад Джумаята. До този момент в социалната мрежа желание за участие в протеста у нас за заявили 3500 души. Те заявяват: Искаме право на избор за ваксините. Нашите деца са наша грижа и отговорност. Протестът се провежда във Фейсбук и навсякъде. По този начин всеки, независимо къде се намира в България или по света, чрез включване в това събитие – https://www.facebook.com/events/369908026531635/, чрез използване на някое от изображенията на протеста на дреха, във фейсбук профила, на работното място, по улиците, на прозореца у дома и където намери за добре, ще заяви своя протест срещу задължителното ваксиниране и своето искане за право на информиран избор.  В съвременното развито общество правото на избор и неприкосновеността на личността са императив, докато у нас и в другите страни от Балканския полуостров по отношение на ваксинопрофилактиката подходът е авторитарен и противоречащ на гарантираното от европейското законодателство право на информация и избор. Законът за здравето подлежи на субсумиране под редица норми, те са от различен ранг. Конституцията на Република България, европейската Конвенция за правата на човека и Конвенцията за защита на правата на човека и на човешкото достойнство във връзка с прилагането на постиженията на биологията и медицината, стоят над българския Закон за здравето, останал от тоталитарни времена, проформа напаснат впоследствие, но не изцяло към европейските актове и Конституцията, съобщават организаторите. Те допълват, че протестът е мирен граждански и надпартиен. Ако в деня на събитието станем свидетели на някаква форма на агресия, това ще са провокатори, които нямат нищо общо с нас и самия протест, уточняват те.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

6 коментари

  1. Да Ви ка жа ,че сте много назад с материала.Децата се разболяват от ваксините и причината затова са,,другото“поколение ваксини и методите по отношение на тях.Лошото е,че като говорите ,не мислите..

  2. Натрият във водата е силно избухлив. Хлорът е токсичен газ, който се ползва и за оръжие. Заедно двата елемента правят готварска сол. Хайде да оставим химията и медицината, на хората, които разбират от нея. Писнало ми е от гугъл поколението, което свикна да се информира за всичко от уикипедия и да става експерт за една вечер. Изтропаха по едно дете и започнаха да реформират и реват за щяло и нещяло, което нито разбират защо е, нито как е.

  3. само да попитам, бай мангал като спре да се ваксинира, и се разболее от…….., и когато вашето бяло хубаво ангелче се разболее от същото, ко праим

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина