БългарияГероите на деня

Раздават 200 хиляди лева публични средства на Локо и Ботев, не било предизборно

Длъжни сме да помогнем на пловдивския футбол, мотивира се вносителят на предложението Гошо Къчков, но забрави Спартак, Марица и Евроколежа

Този мач сме го играли, припомни Николай Радев гласуването на субсидия за билети в края на мандата на Славчо Атанасов

200 хиляди лева публични средства ще отидат в касите на частните футболни клубове Локомотив и Ботев. Това реши днес местният парламент с 37 гласа За, куп въздържали се и нито един против. Субсидирането на смърфовете и канарчетата ще стане чрез закупуване на билети, които отборите и фенклубовете да раздават по усмотрение. Бяха забравени другите два пловдивски футболни тима- Спартак и Марица. На тях щяло да се помогне по нататък. Мнозинството се опита да наложи тезата, че раздаването на общински средства за двата клуба не бил предизборен акт. Само дето се прави в годината на местния вот. В предните три години от мандата на Иван Тотев такива субсидии със средства на данъкоплатеца за Локо и Ботев не бяха правени. Групата на ГЕРБ забрави и друго- че точно преди четири години гласува против отпускането на 300 хиляди общински лева по същата схема от Славчо Атанасов с мотива, че това са предизборни трикове на сметката на пловдивчани. Очевидно най-големият радетел за пловдивския футбол в общинския съвет е старейшината Гошо Къчков, който внесе предложението. Решихме да помогнем на двата елитни клуба, тъй като никога пловдивският футбол не е бил толкова зле финансово. Длъжни сме да помогнем, мотивира се Къчков. Забравените в предложението му други три пловдивски отбора- Спартак, Марица и Евроколежа също щели да получат подкрепа от страна на общинския съвет. Кога, не стана ясно. Мислим за тях. С Марица например има проблем с легитимността на ръководството, разясни Къчков. Опозицията обаче смята, че трите малки клуба нямат големи фен маси, на които да се влияе и затова не са попаднали в предложението на гербера.

Трябва да се помага на пловдивския спорт, но справедливо, балансирано, без да се делят клубовете. Интересно защо тези субсидии идват винаги в години на местни избори. Първо Славчо Атанасов, а сега и това управление, коментира Дани Каназирева. От трибуната на местния парламент тя поиска 10 хиляди да бъдат насочени към Спартак и отделно 50 хиляди да бъдат отделени за субсидиране на културата чрез купуване на билети за Драмата, Кукления театър и операта. Идеята й бе отхвърлена.  Ясно е, че само чрез билети общината може да помага финансово на частните клубове, но защо сега, допълни тя. Войводата Слави Георгиев пък предложи за Спартак да бъдат отделени 20 хиляди лева. Социалистите в лицето на Николай Радев пък поискаха при следващата актуализация на бюджета да бъдат отделени още 100 хиляди за всички спортни клубове, а не само футболните. И двете предложения бяха отхвърлени. Този мач сме го играли предния мандат, отбеляза предизборния момент Радев.   

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Пичоуе, това беше някога,сега номерата ви вече са ни ясни. Гнусно, елементарно, мерзавско поведение.Ванчо мамин, ти и твоята дебела тетка Бочка сте едни обикновени черноборсаджии за покупка на гласове. Така стана кмет, така и ще си тръгнеш.Капути

  2. Смешно е да виждаш елементарни хора с жалки претенции за “ политическа „стратегия“ и гнусно подценяване на ботевисткия фен. Забавно е до къде отива овчи-конският отчаян електорален тепигйозлък , мислейки си, че ще ни купят двойно-хем като дарители за клуба, хем като дарители на феновете.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина