БългарияГероите на деня

Радан Кънев отново подчерта за нуждата от нов дясно-центристки политически проект в Пловдив

Лидерът на ДСБ: Ако Цветан Цветанов и Бойко Борисов се надбягват, Борисов няма да го настигне, тъй като е със свръх тегло и пуши много пури

Свръх теглото в България е администрацията, а пушенето е корупцията, за да станем състезатели трябва да се отърсим и от двете, допълни политикът

Определи словото на Плевнелиев пред Европейския парламент като смело

Радан Кънев отново заговори за нуждата от нов дясно-центристки политически проект в Пловдив. Той дебатира горещи обществено-политически теми с граждани и симпатизанти на ДСБ в дискусията  "20 минути с Радан Кънев, 200 минути за вашите въпроси”, която спря в града под тепетата тази вечер. Политикът анонсира дори бъдещите приоритети на въпросната обединена  формация. Ако създадем нов дясно-центристки смел и съвременен политически проект, той трябва да е за вас и от вас, а не да е проектът на Радан Кънев или друг, заяви лидерът на ДСБ и припомни, че трябват нови лидери.

Той се разходи из политическата действителност в близо 30 минутна реч, а после отговаряше на питанията на публиката. Говори се за всичко- от липсата на правосъдие и нежеланието за реформи в тази сфера, до раздутата администрация, проблемите в образованието и надпреварата със съседните страни.

Какво днес в България се представя като политически успех? Властта като ценност и политиката като мач. Успехът е стабилността. Всъщност имаме тежки неуспехи в образованието и културата.  Имаме крехки успехи в икономиката с тежки регионални диспропорции. Виждаме демографска криза без изход и несигурност у всеки българин. Имаме провал в желанието за работещо правораздаване. Стабилността днес всъщност е оправдан застой с индикации за регрес, каза Кънев.

За надпреварата ни със съседните държави и другите членки на европейското семейство, лидерът на ДСБ даде интересен пример. Ако Цветан Цветанов и Бойко Борисов се надбягват, Борисов няма да го настигне, тъй като е със свръх тегло и пуши много пури. Така е и в догонването на ниво политики с другите държави. Свръх теглото в България е администрацията, а пушенето е корупцията. Румъния например се състезава добре. Трябва да се отърсим от свръх теглото и отровите, за да се превърнем и ние в състезател, каза политикът в речта си.

На финал той определи вчерашната реч на президента Росен Плевнелиев пред Европейския парламент в Страсбург като смела. И заяви, че критиките за това, че държавният глава е говорил на английски и не е споменал наши си български проблеми, са напълно неоснователни. Да се изкажеш на английски е ценност за съвременна Европа. Другите твърдения са комплексарщини и незнаене на езици. А най често комплесарщините и незнаенето на езици в българския политически живот вървят ръка за ръка.  Важно е, че наш национален лидер излезе и говори със самочувствие за глобални проблеми, а не локални такива. С това българският президент става един от европейските лидери. Той говори смело и България спечели от тази реч. А и Европа спечели от тази реч, защото някой си позволи да говори толкова смело, коментира Кънев.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина