БългарияГероите на деня

Радан Кънев: Нужна ни е независима антикорупционна прокуратура

Лидерът на ДСБ поиска обществена подкрепа за въвеждане на румънския модел

Създаването на независима антикорупционна прокуратура, разследваща висшите етажи на изпълнителната, законодателната и съдебната власти, поиска от Пловдив ДСБ на Национално съвещание на партията в хотел Санкт Петербург. Именно реформите в правосъдието и сигурността са първостепенно условие за излизане на страната от трайната политическа, икономическа и демографска криза, категорични са от Демократи за силна България. Създаването на орган за борба с гнилите ябълки във всички власти е втората точка от приетата днес резолюция от партията. Лидерът Радан Кънев призова освен за подкрепа сред партньорите в управлението, но и за обществена такава в реализирането на идеята за специализирането антикорупционно звено. Вярвам, че ще въведем румънския модел още в този мандат, каза Кънев пред журналисти.

На съвещанието днес бяха приветствани реформаторските усилия в областта на правосъдието, здравеопазването и образованието. Говори се за спешен напредък в областта на административната реформа. И спешни промени в Закона за обществените поръчки.

Борим се за 265 балотажа на местните избори, обяви лидерът на ДСБ. Той подчерта, че в името на по-добро управление партията може и да си сътрудничи с ГЕРБ на местния вот. Крайната цел е изолиране на ДПС и БСП от местната власт. На обвиненията, че Блокът преяжда с власт, Кънев отговори, че се изненадва от поредните опорни точки, тъй като само до преди няколко месеца опонентите им говореха как нищо не зависи от реформаторите.  

На националният съвет на ДСБ в Пловдив присъстваха близо 200 активисти на партията. Тук са министрите Петър Москов, Христо Иванов, както и ген. Атанас Атанасов, зам.- председател на партията и председател на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина