БългарияГероите на деня

Пропадна церемонията по удостояването на Менда Стоянова с титлата „Доктор хонорис кауза” на АМТИИ

Отложиха събитието заради ангажименти на председателя на парламентарната комисия по бюджет и финанси

Менда Стоянова няма да бъде удостоена с почетното звание „Доктор хонорис кауза” на АМТИИ днес. Това съобщиха от пресслужбата на академията тази сутрин. Церемонията трябваше да се състои предиобед, но се отлага за неопределен период от време. От образователната институция обясняват, че събитието няма да се състои поради ангажименти на Менда Стоянова, председател на парламентарната комисия по бюджет и финанси.

Припомняме, че предложението на ректора за удостояване на политическо лице с почетното звание на АМТИИ разтресе висшето учебно заведение, тъй като е прецедент в историята му. Досега с титлата са били отличавани само хора на изкуството.

Според мнозина, така взетото решение от Академичния съвет след бурно заседание в последния ден на май, не отговаря на правилника на АМТИИ. Не така мисли обаче ректорът проф. Милчо Василев. Отговаря, разбира се. Всеки, който има заслуги към изкуството по някакъв начин може да бъде отличен с почетното звание „Доктор хонорис кауза”. Нищо противозаконно и нищо против волята си не съм направил, заяви пред Под тепето ръководителят на академията. Поводът за удостояване на Менда Стоянова с почетното звание е отпускането на 1,1 милиона лева от държавата за ремонта на Жълтото училище.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Блестящият микроцефал ДЕбеЛЯН БЕЙевски може да си купи за 1.6 млн джобни парици както ХОНОРИС КАУЗА, така и Почетен Знак от килийната „музикална академия“; така като и Камата от ПУто (доценти подадоха оставки тогава!). МУТРОполит-икът и той като пребърка даренията и той ша стане АКАДЕМИК както АКАДЕМИК БожоДим. А ако огледате списъка на Почетните Съселяни =мале мила!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина