БългарияГероите на деня

Проф. д-р Запрян Козлуджов е новият стар ректор на ПУ

Избраха го за втори мандат с огромно мнозинство

Само девет против професора, изброиха и десет „бели” бюлетини

Филологът обеща да съхрани спокойствието и позитивните нагласи в най-голямото висше училище извън столицата

Проф. д-р Запрян Козлуджов е новият стар ректор на Пловдивския университет Паисий Хилендарски. С огромно мнозинство от 328 гласа „за” от общо упражнилите право на вот 347 делегати на провелото се днес Общо събрание филологът бе избран да оглави за втори мандат висшето училище. Комисията по избора обяви, че в урните са намерени 9 бюлетини „против” и 10 „бели” бюлетини. Не е отчетен нито един недействителен глас.

Основното, което ще ме ръководи през втория ми мандат, е да съхраня спокойствието в академичната общност и позитивните нагласи към университета, заяви проф. д-р Запрян Козлуджов след обявяването на резултатите от гласуването. В програмата си за управление за следващите 4 години той е записал да продължи да развива инфраструктурата на ПУ, така че до 2019 г. университетът да се превърне в модерен научно-изследователски и учебен комплекс с прилежащ кампус, спортни съоръжения и нови аудитории. Ще работим за постъпателно и внимателно увеличение на работните заплати, както и да печелим проекти по новата Оперативна програма на ЕС „Наука и образование за интелигентен растеж”, подчерта новоизбраният ректор.

За председател на Общото събрание делегатите избраха проф. Асен Рахнев – декан на Факултета по математика и информатика, а за негов заместник – доц. Живко Иванов – декан на Филологическия факултет. Новият Академичен съвет е в състав от 45 човека.

Бившите ректори проф. Куцаров...... и проф. СапаревПроцедурата по избор на ново ръководство на ПУ Паисий Хилендарски се провежда за 20-ти път, като първата се е състояла през 1962 г. Проф. д-р Запрян Козлуджов е деветият по ред ректор на висшето училище. Той бе заместник-ректор по учебната част в екипа на проф. дфн Иван Куцаров и един мандат ректор на най-големия университет в Южна България за периода от 01.03.2011 г. до 31.03.2015 г. Вторият четиригодишен мандат на проф. д-р Козлуджов изтича през 2019 г.И отец Гарена упражни правото си на глас при избора на ректор на ПУ

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина