БългарияГероите на деня

Президентът и министърът на отбраната се въоръжиха с противотанкови гранати в Пловдив (ГАЛЕРИЯ)

Гостите на Хемус впечатлени от български танк на „Йотов и син”, наша разработка за антитерористичен  безекипажен катер и БГ дронове

Президентът Румен Радев и министърът на отбраната Красимир Каракачанов си тръгнаха от изложението Хемус днес с куп трофеи от изложителите- различни експонатни оръжия, ножове и технологични джаджи. Най- едрият подарък за държавниците дойде от щанда на ВМЗ. От военния завод изненадаха държавния глава и министъра с емблематичното за предприятието оръжие ПГ 72- една от първите противотанкови гранати на ВМЗ и най-продаваната в историята му. Произведена е в десетки милиони и още се произвежда, обясниха представителите на ВМЗ на президента Радев, докато го „въоръжиха” с гранатата. Преди това от завода се похвалиха на държавния глава с новата си авторска разработка- гранатомет с 500 метра обхват на действие.

Румен Радев обходи цялата палата 3 на панаирното градче, където е събрана вътрешната част от изложението. Спря се почти на всеки от щандовете. Интересува се и от българските специализирани дронове, и от новите оптики, и от последните оръжия и продукти на Арсенал и Кинтекс. Президентът бе посрещнат радушно и на различни чужди щандове, като един от тях бе на шведската компания SAAB.

Българските продукти силно впечатлиха и представителите на 30-те делегации от цял свят, тръгнали на пазар за отбранителна и бойна техника в Пловдив. Особено внимание чуждите гости отделиха на танка на „„Йотов и син”, бронираната бойна колесна машина М1117 Guardian, верижната инженерна машина BTS 2M, както и разработките на „Терем-Ивайло” ЕООД и Телесис.  Коментари сред специалистите предизвика и университетски прототип на противотерористичен безекипажен телеуправляем катер.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина