БългарияГероите на деня

Пловдивчани се подписват под искането за намаляване на данъците – съветниците от ГЕРБ и ДПС отказаха

Пепа Деведжиева /ДСБ/: Г-н Тотев гледа справките, но не чува пловдивчани, и как да ги чува – той е единственият кмет без приемен ден

Илко Илиев /ПФ/: Пловдивчани плащат по-високи данъци и от София, и това е лична политика на Иван Тотев

"Пловдчани се подписат масово под искането, инициирано от Славчо Атанасов за намаляване на данъците на мобилните пунктове в шестте района на града, а съветниците от ГЕРБ и ДПС, подкрепящи Иван Тотев отказаха да го направят", заяви пред медиите днес общинският съветник от Патриотичния фронт Илко Илиев. На днешната сесия на местния парламент съветниците от ПФ приканиха всички пловдивски избраници да се подпишат в подписката за намаляване на местните данъци и такси, инициирана от народния представител от Патриотичния фронт и кмет на Пловдив в мандат 2007-2011 Славчо Атанасов.
 "Единствените, които не сложиха подписа си в подкрепа на предложението за връщане на нивата на данъците и таксите от мандата на Славчо Атанасов бяха съветниците от ГЕРБ и ДПС", добави Илко Илиев. Самият Иван Тотев изчака подписката да се вдигне от входа на ОбС и едва тогава пристигна на сесията.
"Групите на БСП, Обединение за Пловдив и други общински съветници подкрепиха подписката за намаляване на данъците. Странно – съветниците на ГЕРБ се изказаха ласкаво за идеята, но отказаха да се подпишат. Аз съм сигурен, че г-н Тотев ще ги уплаши и те ще гласуват против нашето предложение за връщане на данъците от управлението на Славчо Атанасов. Той  ще намери начин да ги застави да гласуват против, защото безобразното увеличение на местните данъци и такси и лична политика на Иван Тотев", добави в изявлението си Илко Илиев.

"Пловдив е с най-високите данъци в страната. Аз още преди ден заявих, че не мога да спра който и да е гражданин, в това число член на ДСБ да се подпише в подписката, организирана от Патриотичния фронт", заяви в предаване на пловдивска телевизия днес лидерът на ДСБ в града Пепа Деведжиева. "Г-н Тотев вижда данъците и таксите от справките, които му представя местната дирекция, но не чува пловдивчани. И как да ги чува, като той е единственият кмет без приемен ден", заяви Пепа Деведжиева в отговор на цитиран от журналисти коментар на кмета Тотев, че събираемостта на приходите от данъци се е увеличила. "Статистиката може и да отчита това, но не се отчита нещо важно – в сравнение с мандата на Славчо Атанасов процентът на неплащащи данъци се е увеличил", посочи лидерът на ДСБ в тв предаването. Пепа Деведжиева изтъкна още една важна тенденция – "отливът на бизнеса в съседните малки общини заради високите данъци в Пловдив – нещо, за което както ДСБ, така и партиите от Реформаторския блок от две години говорят".

В изявление пред медиите вчера областният координатор на Движение България на гражданите Савина Петкова също бе категорична, че данъците в Пловдив са безобразно високи и декларира подкрепата на ДБГ за подписката.

"Откакто е стартирала подписката, са събрани няколко хиляди подписа, което показва широк обществен интерес. На няколко пъти внасяме предложение в Общинския съвет за намаляване на местните данъци и такси, като това е първото, което ще стигне до гласуване в пленарната зала", заяви още Илко Илиев пред медиите днес.
"Ние сме убедени, че данъците трябва да се намалят, защото високите им нива не доведоха до нищо добро. Напротив, стана по-зле и за пловдивчани, и за общината, и за бизнеса. Резултатът от увеличението е, че повечето хора изпитват трудност и не могат да си платят задълженията, което автоматично лишава и общината от приходи. Затова и Славчо Атанасов инициира подписката, и ние внесохме предложението за намаляването им", заяви ощ Илко Илиев.
"Партии от Реформаторския блок, едни традиционни десни партии, също ни подкрепиха. И това е логично, защото увеличаването на данъците по принцип не е дясна икономическа политика. Дясното мислене изисква по-ниски данъци, за да остават повече свободни пари у хората и фирмите, които средства да се вложат в реалната местна  икономика. Ето това е, което ние искаме да се случи с намаляването на данъците на пловдивчани" заключи Илко Илиев.   
    

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина