БългарияГероите на деня

Новата структура на администрацията в действие от 1 януари

Кметът оправда уволнението в туризма с желание за по-добра комуникация

Не е ясно кой ще заеме мястото на напускащия Държиков

Сериозен кадрови вихър фучи в община Пловдив. След няколко уволнения в последните дни, днес напускането си обяви и зам.-кметът по сигурността и транспорта Александър Държиков. Ресорът, за който той отговаряше, скоро ще бъде разделен на две, като се търсят подходящите хора за зам.-кметските постове. Засега не виждам човек, който може да заеме неговото място, заяви кметът Тотев днес. Той анонсира, че новата структура на администрацията ще влезе в действие след 1 януари, с приемане на бюджет 2016. Рано е да говорим за хората, които ще влязат в управленския екип. Политически пазарлъци обаче няма да се водят. Отговорността за управлението е в ГЕРБ, подчерта кметът Тотев. Очертава се екипът му от заместници да набъбне до 7 или 8. Имената им ще станат ясни до края на годината.

Днес се наложи градоначалникът да коментира махането на шефа на общинското предприятие Туризъм Петър Лазаров. Той получи изненадващо документ за освобождаване от длъжност без предизвестие, като така бе оголена може би най-успешната общинска структура, съдейки по ръста на туризма в града. Кметът влезе в темата без особено желание. Имахме успешен мандат, но и имаме критики към някои системи. Трябва да се работи за по-добър синхрон между структурата на общинските имоти с туристическа функция и общинското предприятие, което трябва да развива тези имоти. Искам подобрена комуникация между двете звена, хвърли странен мотив за освобождаването на Лазаров градоначалникът.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. А само преди десетина дни в същата медиа четохме следното:
    „От изказването му стана ясно, че в голямата община няма да има промени в екипа и всичко ще си бъде по старо му. Категорично няма да влизат нови хора в управлението на града, с изключение на Георги Тютюков, който ще бъде зам.-кмет по спорта.“

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина