Героите на деня

Недим Генджев се пръкна с 5 коча за Байрама, храни майка с 23 деца

Председателят на Висшия мюсюлмански съвет се зарече до Нова година да превземе навсякъде властта

Недим Генджев пред довереника си Ашим Асан
Недим Генджев пред довереника си Ашим Асан
Дойдох в Пловдив да направя личния си курбан, каза днес председателят на Висшия мюсюлмански съвет Недим Генджев, който празнува Байрама с вярващите под тепетата. Той се пръкна по обяд с 5 коча, които кърваво дадоха фира. Бяха ритуално заклани в двора на Имарет джамия. През лятото Върховният съд призна Генджев като законен духовен водач, но единствено в Пловдив хората му, в лицето на Ашим Асан, успяха да влязат във владение. Генджев заяви, че възнамерява да строи молитвен дом в центъра на Столипиново, като за целта вече бил закупен парцел от 3 декара до пазара. Градежът щял да глътне 400 000 евро, а парите смятал да събере главно от дарения. Освен джамия, в сградата ще има социална кухня и класни стаи за интернет и езиково обучение.
До Нова година ще влезем във владение в цялата страна. Не мога да събера 50-100 човека и да нападна съответното мюфтийство. Спазвам закона и чакам изпълнителен лист. В мюсюлманското изповедание разделение няма, категорично заяви Генджев. Според него ревизията, която готвел по места, застрашавала интересите на много хора, затова не го пускали до власттаImage title
. В Пловдив задълженията на джамийското настоятелство били 134 000 лева за местни данъци и такси, а смолянското мюфтийство имало 320 000 лева дълг за мобилни телефони.
По традиция Генджев раздал хранителни пакети по махалите, като не пропуснал да наобиколи майката с 23 деца в Шекер махала. Зарадвал многолюдната фамилия, към която вече се присъединил и един кон, с ядене.
Image title

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина