Недим Генджев се пръкна с 5 коча за Байрама, храни майка с 23 деца

Героите на деня

Председателят на Висшия мюсюлмански съвет се зарече до Нова година да превземе навсякъде властта

Недим Генджев  пред довереника си Ашим Асан
Недим Генджев пред довереника си Ашим Асан
Дойдох в Пловдив да направя личния си курбан, каза днес председателят на Висшия мюсюлмански съвет Недим Генджев, който празнува Байрама с вярващите под тепетата. Той се пръкна по обяд с 5 коча, които кърваво дадоха фира. Бяха ритуално заклани в двора на Имарет джамия. През лятото Върховният съд призна Генджев като законен духовен водач, но единствено в Пловдив хората му, в лицето на Ашим Асан, успяха да влязат във владение. Генджев заяви, че възнамерява да строи молитвен дом в центъра на Столипиново, като за целта вече бил закупен парцел от 3 декара до пазара. Градежът щял да глътне 400 000 евро, а парите смятал да събере главно от дарения. Освен джамия, в сградата ще има социална кухня и класни стаи за интернет и езиково обучение.
До Нова година ще влезем във владение в цялата страна. Не мога да събера 50-100 човека и да нападна съответното мюфтийство. Спазвам закона и чакам изпълнителен лист. В мюсюлманското изповедание разделение няма, категорично заяви Генджев. Според него ревизията, която готвел по места, застрашавала интересите на много хора, затова не го пускали до власттаImage title
. В Пловдив задълженията на джамийското настоятелство били 134 000 лева за местни данъци и такси, а смолянското мюфтийство имало 320 000 лева дълг за мобилни телефони.
По традиция Генджев раздал хранителни пакети по махалите, като не пропуснал да наобиколи майката с 23 деца в Шекер махала. Зарадвал многолюдната фамилия, към която вече се присъединил и един кон, с ядене.
Image title

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.