БългарияГероите на деня

Нечувано: Червеният елит аплодира Синия шаман

Стига с това Русия, та Русия- там се вихри най-хищническият модел на капитализъм, посъветва БСП проф. Дайнов

Аз ценя БСП, защото е преграда срещу левия популизъм, каза пред социалистите десният  Владимир Йончев

Станишев, Гергов и сие слушат внимателно Синия шаманНещо невиждано и нечувано се случи днес в конферентната зала на парк-хотел „Санкт Петербург”- червеният елит аплодира искрено и шумно Синия шаман. Това се случи на националния семинар на БСП и Партията на европейските социалисти в Пловдив, на който специален гост бе десният политолог проф. Евгений Дайнов. Идеята бе социалистите да чуят и другата гледна точка, да се вслушат в мнението на друга идеология. А ръкоплясканията им дойдоха дори след като проф. Дайнов направи остра дисекция на многото грешки на Столетницата, не спести нито една критика, изброи директно в очите на ръководството много от най-тежките му грехове. Но и говори за реалните опции пред партията, даде препоръки. Той дебело подчерта, че се надява бесепарите да спасят партията си, тъй като политиката и самото дясно има нужда от силно, а не болнаво ляво.

БСП трябва да събере структуриран политически разказ за бедност, неравенство, солидарност. Стига сте говорили за Девети септември и великия Съветски съюз. Трябва да влезете в левия разказ, иначе ще ви отвеят. Зарежете екзотичните тематики. И стига с тази Русия. Там се вихри най-хищническия модел на капитализъм, а вие Русия та Русия, препоръча проф. Дайнов. От залата се откроиха много знаци на съгласие с думите на Синия шаман. Кажете на хората защо са бедни. Кажете им какво ще направите по въпроса. И защо Пеевски?, допълни политологът.

Аплодисменти имаше и за друг „различен” за червените редици човек- журналистът Владо Йончев. Аз съм много десен човек и това, че съм тук е знак за самочувствие от ваша страна, тъй като можете да изтърпите гледната точка отвън, каза за увод той. Подчерта дебело, че има нужда от силно дясно и силно ляво. Първото го няма, второто също е много отслабено. А разбитото ляво може да доведе чудовища. Аз ценя БСП, защото е преграда срещу левия популизъм, отбеляза Йончев. Той  подчерта, че се дразни как за десни минават хора, които са се самоназначили за врагове на БСП. Той отправи забележка към партията, че невинаги проявява натиск към опонентите си. Кое е последното решение, което БСП е обяснила с лявата си идеология? Кога за последен път споменахте Маркс в телевизионно студио?, попита журналистът хората в залата, отговор не последва. Той критикува социалистите, че са въвели обяснението за света като борба между Сорос и Путин. Така няма да стане, няма да спечелите публиката с този разговор, каза им Йончев.   

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина