Министерска подкрепа за летище Пловдив

Героите на деня

Аеропортът може да стане партньор в европроект за мрежа от градове за панаирен и конгресен туризъм

Image title
Сагата около летище Пловдив продължава в интересна посока. Аеропортът и директорът му Дойчин Ангелов получиха министерска подкрепа въпреки съпротивата на местно ниво в лицето на община Пловдив, която се оттегли от фонда за развитието на възловия транспортен комплекс. Ангелов бе на посещение в италианския град Монца заедно с министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и  Христина Колева, директор в Международен панаир Пловдив. Нашата делегация присъства на международния форум „Иновации и създаване на световна мрежа от градове и компании“, в рамките на който се обсъди възможността летище Пловдив да стане партньор в европейски проект за създаването на мрежа от градове за развитието на панаирен и конгресен туризъм.

„Съчетаването на богато историческо наследство и големите традиции в провеждането на международни панаири, превръща Пловдив в атрактивна дестинация за организирането на бизнес срещи и инвестиции”, каза Ивайло Московски. По думите му летище Пловдив е в състояние да предложи качествено обслужване и да отговори на нуждите както на операторите на редовни линии, така и за организирането на чартъри. „Надяваме се, че наличието на аерогара в региона и нашата ангажираност в инициативата, ще помогнат за по-доброто позициониране на Пловдив на международния пазар”, допълни министър Московски.

В рамките на събитието министър Ивайло Московски представи възможностите за инвестиции в нашата страна, като бе акцентирано на публично-частното партньорство като успешен механизъм за развитие на големи транспортни обекти. Обсъдени бяха и възможностите за облекчено кредитиране и европейско финансиране за проекти в сферата на иновациите в предприятията и градската среда.

Сред целите на международния форум в Монца е установяването на постоянни контакти между градове, които да обединят усилията на държавния и частния сектор при реализирането на съвместни проекти и намирането на възможности за бизнес и партньорство. Участие във форума взеха представители на правителствата на европейски държави, предприемачески мрежи и консорциуми.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.