БългарияГероите на деня

Лидерите на Патриотичния фронт: Искаме касиране на изборите в Пловдив

Патриотичният фронт ще иска касиране на изборите в Пловдив. Председателят на НФСБ Валери Симеонов заяви категоричното становище на партията на  пресконференция в х-л „Радисън“ в София днес. Настояваме за касиране на вота, за да отпаднат съмненията за манипулация и фалшифициране на изборите в Пловдив, заяви преди това и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Категорични сме, че ще настояваме за това заради множеството фрапиращи нарушения, направени по време на вота  в града на тепетата, повечето от които, документирани не само с кадри от медиите, но и със свидетелски показания пред полиция и прокуратура, заявиха партиотите.

Според един от най-фрапиращите сигнали голяма група от хора, по неофициална информация около 2 хиляди души- служители на общински предприятия в Пловдив, но живеещи извън Пловдив са били заставени и адресно регистрирани в града. Това е направено преди 25 април с изричното разпореждане да гласуват за ГЕРБ и кандидата им Иван Тотев, съобщи Илко Илиев, председател на предизборния щаб. Той напомни, че официално обявената разлика между Иван Тотев и Славчо Атанасов е около 400 гласа. По този случай има разпитани хора, те са дали показания, че са били задължени да се регистрират в Пловдив, за да гласуват за кандидата на ГЕРБ.  Преписката в прокуратурата е приключена – очакваме решението, обявиха от щаба на патриотите.

В голям брой от секциите има сигнали за т.н индиго ефект. Докато в едни от СИК-овете обаче са признати бюлетините за валидни, въпреки този индиго ефект – така, както е разпореждането на ЦИК – в други това не е станало. Така се раждат голямо количество невалидни бюлетини, допълниха патриотите на срещата с медиите.

Има арестувана група от хора в район „Източен“, където е Столипиново – именно след сигнали за манипулации. След 18 ч. представители на СИК-овете сигнализират за големи групи от хора, които са тръгнали към секциите в махалите,  съобщиха още на пресконференцията в София от Патриотичния фронт. Смятаме, че те са били  организирани не без значение на факта, че  бюлетините на балотажа бяха така разгънати , че в прозрачната урна се виждаше как върви гласуването, посочи Илко Илиев.

Фрапиращ случай, документиран от полицията е бил в една от секциите, където членове на комисия са откъснали купчина бюлетини, попълнили са ги с № 3 – номера на кандидата на ГЕРБ и са били хванати от представител на патриотите, малко преди да бъдат пуснати всичките в урната.  Също така сигнализирахме прокуратурата и полицията за масово подаване на предварително попълнена отново с № 3 бюлетина от членове на комисии на гласоподаватели, съобщиха от ПФ.

Искът ни за касиране е основан и на множество различия на протоколите, с които щабът разполага – това са надлежно подписани и подпечатани протоколи, с протоколите, които са обявени в ОИК. Както и документирания от медиите сигнал за това как в ОИК се пишат и подменят протоколи, буквално на коляно. Да, ние ще настояваме за касиране на изборите в Пловдив,  не само, защото разликата от 1 400 гласа за град като Пловдив е нищожна, но и защото подобно притискане и манипулиране на вота категорично погубва един от устоите на демокрацията – правото на свободен избор, и обезверява хората, заяви Славчо Атанасов. Той бе категоричен, че ако чувалите с бюлетини бъдат отворени и повторно преброени,  той печели изборите в Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. И к’о стана ся, ваню пак ще си вее коня след купени избори.Но нали е направил фУнтанчИтътъ и е мноу убаФку, пък и мутресата го обгрижва.Голям праз, че показаха пак среден пръст на демокрацията. Славун е тъпон, но мамин си е престъпник. Ай уа,дай по едно чалга рожден денче на Античния, че форумът е потънал и няма да става за партита.Пък и конкурса за площада и там едни кинти отидоха, ма карай. Добре, че залата е с две колони и струва тройно.

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина