БългарияГероите на деня

Каназирева: Ще бъдем партньор на открито дясно управление

Съюз за Пловдив запазва позицията си въпреки случилото се в учредителната сесия на ОбС

От партията внасят предложение за намаляване на данък МПС

Ще бъде партньор на открито дясно управление, заявиха днес Дани Каназирева и групата на Съюз за Пловдив в местния парламент. Изявлението на партията дойде по-малко от седмица от учредителната сесия на общинския съвет, в която Каназирева не стана шеф на старейшините, въпреки очакванията и заявката за подкрепа от страна на кмета Иван Тотев. Не сме изненадани от това, което се случи, а напротив- очаквахме  подобен сценарий. Той е същият от същите хора, които през 2008 г. обърнаха вота в Общински съвет и свалиха от председателския пост  ген. Йордан  Кюмюрджиев от ГЕРБ. В момента, в който от  ГЕРБ официално обявиха, че предлагат председателското място на Съюз за Пловдив,  в  някои  икономически кръгове  настъпи смут и паника.  Единствената цел  беше Съюз за Пловдив да бъде в опозиция,  за да бъде вкарано управлението на града в пазарлъци и договорки. Ние отново потвърждаваме, че не участвахме в договорки преди първи тур, както и между първи и втори тур на изборите. Не участвахме и в задкулисните пазарлъци преди първата сесия на Общински съвет, заяви Дани Каназирева.

Имаме самочувствие и гледаме уверено  напред.  Единствени удвоихме подкрепата  сред пловдивчани. Съюз за Пловдив  е втора политическа сила в  Общински съвет и в града, тъй като всички останали субекти са коалиции – сбор от редица политически партии. Днес отново заявяваме ясно и открито своята позиция, обявена след първи тур на изборите-  ще подкрепим  дясно управление на града,  без скрити от хората коалиции, постигнати под диктовка на икономическите играчи,  подчерта Каназирева. Тя допълни, че Съюз за Пловдив ще партнира на десноцентристко управление само ако то съществува прозрачно, основава се на принципното партньорство на повече диалог, експертност и уважение към пловдивчани.  

Изборите свършиха,  започваме работа, заяви още Каназирева и обяви, че внася първото си предложение в Общинския съвет- за намаляване на данък МПС. То ще бъде внесено в деловодството на местния парламент още днес. От Съюз за Пловдив искат   намалението да е между 10 и 25 % в зависимост от мощността на автомобила, като целта на предложението е размерът на данък МПС най-малко да се изравни с този в София. Още с първото си действие в Общинския съвет задаваме тон за коректна и открита работа, която е в контраст със задкулисието, безпринципните съюзи и скритите от хората баланси, подчертаха от партията.

На въпрос защо напуснаха залата на Съединението, след като са очаквали подобно развитие, от групата на Съюз за Пловдив отговориха, че са били потресени от гротескната политическа игра. Всичко беше договорено предварително. Не можем да седим и да аплодираме подобно поведение, каза Вихра Ерамян. От партията не пожелаха да назоват икономическите субекти, които са били притеснени от евентуалното избиране на Каназирева за председател на ОбС, но подчертаха, че те са извивали ръцете и на най-голямата партия в Пловдив- ГЕРБ.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

13 коментари

  1. Дани, Дани… Старите хора казват, че който не цалувал кръст, цалувал г…з. Иска ти се убаво парче филибешка баница, ама мамин Ваньо ще си я хапне сам… Е, някоя троха и за теб може да остане, ама и тя ще да е по г…зо на маминия.

  2. Тотев разкарай ги тия боклуци, стига са плюли, я вземи и изчисти кочинката им, даже Гергов е възмутен от наглсостта им, Пловдив иска промяна

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина