БългарияГероите на деня

Гражданската квота на УС на Фондацията за решението на местния парламент: Спонтанно и неприемливо

Настояват то да бъде преразгледано

Готови сме да защитим хората и дейността на Фондацията публично и по всяко време, пишат в отворено писмо четирима от Управителния съвет

Членовете на гражданската квота в Управителния съвет на Фондация „Пловдив 2019” излязоха с остра позиция по повод гласуваното днес в местния парламент решение за освобождаването на Манол Пейков от органа. Под отвореното писмо са се подписали Милена Чакандракова, Мариана Чолакова, Любозар Фратев и Пенка Калинкова. Те настояват старейшините да преразгледат решението на Общинския съвет, което определят като спонтанно и неприемливо за Пловдив- Европейска столица на културата. „Всеки един от членовете на УС на ОФ „Пловдив 2019”  е заложил авторитета си, дарил е компетенциите, времето и сърцето си на една достойна кауза, което не бива да бъде подценявано и да се тълкува недобросъвестно. Готови сме да защитим хората и дейността на Фондацията публично и по всяко време!”, предупреждават членовете на УС.

Те коментират и мотивация на съветниците за това за това решение – съмнение за конфликт на интереси във връзка с намерения за бъдещо издаване на книга от ИК „Жанет 45“. Завяваме следното:

1. Манол Пейков никога и при никакви обстоятелства не се е възползвал, нито е заявил намерения да се възползва от средства на ОФ „Пловдив 2019” за издаване на каквато и да е книга. На въпросното заседание  от 29.03.2017 година УС взе решение със следния текст: „Приема за сведение предоставена информация относно провеждане на антропологично изследване на кв. “Столипиново“ и възлага на Манол Пейков да проведе среща с антропологичния екип за изясняване концепцията на книгата“. В хода на разискванията по тази точка, УС изрази притеснение от размера на разхода от около 30 000 лева за продължаване на проекта, като все още не е разработен детайлен бюджет и няма изяснена концепция за хартиеното издание. Манол Пейков многократно и категорично заяви, че тъй като проектът „Махала“ е един от най-важните в програмата нa Европейска столица на културата, той като издател би застанал зад него и би издал изследването напълно безплатно.

2. Предложението за неговото освобождаване и впоследствие гласуването на Общинския съвет се основава на липсваща фактология и в този случай не може да бъде окачествено по никакъв друг начин освен като спонтанно решение, което е неприемливо за Пловдив – Европейска столица на културата.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Подписалите четирима ОРТАЦИ да бъдат любезно уволнени, отстранени и дарени със Тиквен Медал ЕРМ от мутрополита. „Пловдив За ЕДНО“ е частна шарлатанска инициатива (Sofia Design Week) и никакви държавни пари от данъкоплатците не може да им бъдат дадени.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина