БългарияГероите на деня

Гергана Мутафова избрана за съпредседател на Гражданския съвет към ВСС

Гласуваха с пълно мнозинство районният прокурор на Пловдив да поеме длъжността

Приемам избора като лична оценка, поласкана е топ обвинителката

Районният прокурор на Пловдив Гергана Мутафова бе избрана за съпредседател от страна на професионалните и неправителствените организации на Гражданския съвет към Висшия съдебен съвет. Самият орган посочи единодушно ръководителя на Районна прокуратура като най- достоен за поста. Мутафова още е заместник-председател на Управителния съвет на Асоциацията на прокурорите в България.  

Избор бе проведен съгласно Правилата за действие на Гражданския съвет, според които съпредседателите се избират за срок от девет месеца. Досегашен съпредседетел от страна на неправителствените организации бе Любомир Герджиков, изпълнителен член на Управителния съвет на сдружение "Сефита" и първи съпредседател на Гражданския съвет от страна на професионалните и неправителствените организации.

Кандидатурата на Мутафова е била издигната от неправителствени организации. Не крия, че този избор много ме ласкае. Приемам го като лична оценка и като оценка за работата на цялата Асоциация на прокурорите в България. Надявам се да бъда полезна на съвета, коментира пред Под тепето Гергана Мутафова. Тя дебело подчерта, че това е обществена длъжност и ангажиментите й към нея няма да повлияят по никакъв начин на работата й.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина