БългарияГероите на деня

Деца със специални нужди станаха дизайнери

Велина Ненова

За пореден път програмата на ежегодния фестивал One Design Week насочва специално внимание  към най-малките. Организираната вчера работилница, адресирана към множество различни занаятчийски практики, техники и умения, имаше за цел да запознае децата с разнообразни материали и дизайни. Децата от ССУ ЗА ДЕЦА С УВРЕДЕН СЛУХ „Професор Д-р Дечо Денев“ бяха главните участници в работилницата, а водещите на събитието, Ники Колиър и Таня Станчева, детайлно ги напътстваха относно работата с естествените материали- мериносова вълна и филц, като алтернативен начин за комуникация и изразяване.

Във връзка с тазгодишната тема на фестивала „Как мога да помогна? “, всякакви възрастови групи, независимо от социалното положение и физическите си възможности, могат да се включат в предназначените ателиета и работилници , преоткривайки дизайна като изцяло нов способ за комуникация.

Подобни инсталации са предимно насочени към дизайнери или артисти, поради тази причина ние решихме да покажем,че дизайнът е достъпен за абсолютно всеки, нашето желание е да откриваме и развиваме таланти, коментира Таня Станчева, интериорен дизайнер от „Таня Дизайн“ Студио и един от главните водещи на събитието.

Ние изработваме това,което ние самите желаем. Това е единственото условие в нашата работилница, заключи другата водеща, Ники Колиър.  

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина