БългарияГероите на деня

Дани VS Бойко: Жените в политиката нямаме нужда някой да се „напъва“ и да ни „слага“

Каназирева призова хората да избират личности, а не партийни послушковци

Председателят на „Съюз за Пловдив“ и общински съветник адвокат Дани Каназирева изрази недоумение от изказването на министър -председателя Бойко Борисов, който предложи „защо да не се напънем и не сложим за президентските избори една жена президент“.

Каназирева оцени тези думи като обидни за всички български избиратели.

"Жените в политиката нямаме нужда някой да се напъва за нас. И аз, и много други жени сме показали, че когато имаме енергията и волята да работим за обществото, нямаме нужда някой да ни урежда и да ни спуска на една или друга позиция“, коментира Каназирева.

Лидерът на „Съюз за Пловдив“ е възмутена от последвалите коментари, които тълкуваха думите на Борисов като знак към действащия президент или като намек към някоя от дамите около премиера. Според нея, само и единствено хората имат право да избират своите представители във властта, а не партийните апарати и лидери.

„България и Пловдив имат нужда от хора, които да отдадат цялата си енергия и цялото си сърце и така да се преборят за доверието на гражданите. Винаги съм била против партийните послушковци, които чакат лидерът да ги сложи на някой пост и после служат само на него, а не на хората. Вярвам, че избирателите са достатъчно зрели, за да направят разликата“, счита Каназирева.

Съветничката коментира и последвалите думи на Борисов, че изказването му било шега. Дани Каназирева предупреди партийните лидери да проявяват уважение и към жените, и към всички хора, за да не се пошегуват избирателите с тях на следващия вот.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

14 коментари

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина