БългарияГероите на деня

Дани Каназирева влиза в ръководството на Нова Република

За първи път „Съюз за Пловдив“ ще участва в парламентарни избори

„Съюз за Пловдив“ ще участва в учредяването на Националното дясно обединение Нова Република. Лидерът на организацията Дани Каназирева ще положи подписа си под политическото споразумение днес в София.

 „Опитвахме всичко. Бяхме последователни и принципни, когато партиите изоставяха интереса на хората. Накрая винаги се оказвахме по-слаби, а те винаги успяваха да се договорят помежду си зад гърба на българите. Това не може повече да бъде нормално. Затова е време смелите и принципни политици да сме заедно“, каза Каназирева.

В Нова Република са Радан Кънев, Трайчо Трайков, Мартин Димитров и други политици, които се обявиха за „единствената гаранция срещу коалиция на лъжата между ГЕРБ и БСП”.

„Изтърпяхме много. Опитвахме се да живеем достойно и според заслугите си – всеки да работи и успява със собствените си знания и опит. Днес трябва да си признаем, че не очаквахме чак такова унижение. Не вярвахме, че номенклатурата, агресията и простащината ще се опитат да ни притиснат в ъгъла. Винаги партийните кариеристи са изблъсквали честните и работливите, но никога властта им не е била толкова силна. При това положение в страната, за мен и за „Съюз за Пловдив“ е въпрос на морално задължение да не бъдем пасивни и да станем част от обединението на българската десница“, е позицията на лидера на „Съюз за Пловдив“. По предложение на пловдивската политическа формация, в програмните документи на Нова Република ще бъдат включени предложения за истинска децентрализация – част от данъците да остават там, където са изработени, и решенията да се взимат от хората на място, а не от чиновници на жълтите павета.

Никога досега не сме участвали в парламентарни избори. „Съюз за Пловдив“ винаги е участвал самостоятелно на местните избори и никога не е влизал в коалиции. За първи път организацията се включва в Национално дясно обединение Нова Република, която си поставя за цел да бъде дясната алтернатива на ГЕРБ в следващия Парламент, се казва още в позицията на Каназирева.  

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина