БългарияГероите на деня

Дани Каназирева: Абсурдно е да подаряваме над 150 дка от Пловдив

Общинските съветници от „Съюз за Пловдив“ няма да подкрепят искането на ръководството на "Локомотив" за безвъзмездно  придобиване на три  имота

Съветниците от ППГОС „Съюз за Пловдив“  ще гласуват против предложението  на  ръководството на  „Локомотив – Пловдив“  да  му бъдат предоставени безвъзмездно три  общински имота.  Това заяви  председателят на групата Дани Каназирева по повод  искането без търг или конкурс да бъдат дарени стадион „Лаута“ с площ  97 дка и два  парцела в „Тракия“ с  площ 70 дка  за строеж на спортен център и жилищни кооперации. 

Подобно дарение е меко казано абсурдно и като законосъобразност, и като целесъобразност – липсват гаранции за инвестиции, нарушава се  пазарния принцип при разпореждане с общинската  собственост,  не се спазват правилата на бизнес конкуренция и се пренебрегват  интересите на другите спортни клубове в Пловдив.

Сигурно  намеренията на ръководството са добри и аз уважавам амбициите му да развиват дейността на клуба, но ние нямаме право да се разпореждаме с общински имоти без ясни правила и да правим  подаръци на частно  търговско дружество, коментира Каназирева. 

Съветничката  напомня, че досега в Пловдив е имало не един и два случая, когато  зад „любовта“ към спорта се криели  корпоративни интереси в ущърб на града.  

След тоталната разпродажба на общинската  собственост и редица  неизгодни  за общината сделки, извършени в миналите мандати, никой не може да ме убеди, че щедрият подарък, поискан от ръководството на на  „Локомотив“, е целесъобразен,  а още по-малко, че ще бъде в името и за "доброто" на футболния клуб, а не в нечий частен интерес, категорична е  Дани Каназирева.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина