БългарияГероите на деня

Дани Каназарива: Въпреки манипулациите, имаме силата сами да решим

Другото го знаем – едни и същи в нови роли

– Г-жо Каназирева, според социологическите изследвания Вие и „Съюз за Пловдив“ получавате подкрепата на хиляди пловдивчани. С какво самочувствие участвате на тези избори?

Няма да си позволя да демонстрирам излишно самочувствие. В годините назад, а и сега, най-вече държа на последователната и открита политика, политиката като средство за решаване на проблемите на хората и правилното определяне на посоките за развитие на Пловдив. Държа на експертното начало в моите позиции, на уважението към хората и различното мнение, не си позволявам лични нападки. Напоследък все по-чести са атаките най-вече срещу мен и моят екип от „Съюз за Пловдив“. Жалкото е, че са на много ниско и посредствено ниво. 

Тъй като липсват аргументи, вече прибягват до омразата.

Но се старя да не им обръщам внимание. Всеки ден се срещам със стотици пловдивчани и получавам и аз, и екипът ми огромна подкрепа и позитивизъм. И за това и вярвам, че въпреки опитите да ни внушат, че хората няма смисъл да мислим, няма смисъл да избираме и няма смисъл да искаме нещо повече, защото така или иначе нещата били ясни, – въпреки внушенията – аз, вярвам, че хората имат силата да правят промени.

– Вие имате престижна професия на адвокат, няколко специализации, докторска степен, а се кандидатирате за кмет. Може ли човек да се нагърби с всичко?

Нещата са свързани. Истината е, че става дума за дисциплина и много работа. 
Моята професия и образование ми даде свободата да съм независима. Мога да говоря свободно това, което мисля. Професията ми даде познания за това какво се случва в града – как се управлява, какво се случва в администрацията, в икономиката, сред хората на изкуството. Но най-вече искам с професията и образованието, което имам, да съм полезна на моя град. 

Искам да покажа на хората, че има и друг начин на работа, друго отношение и възпитание, други темпове на работа. 
А хората, независимо от партийната си принадлежност, искат едно и също нещо: ред, чистота, градска среда с нормални условия за отглеждане на деца, удобен транспорт, уважение към културата и историята на Пловдив, без партийни назначения, да има компетентност, да има по-ниски и законосъобразни данъци и такси, а не да плащаме няколко пъти за едно и също нещо, работеща икономика с правилно отношение и уважение към бизнеса, което ще доведе и до повече работни места, да построим повече улици и тротоари с наличните пари, което обаче означава реална цена на строителството, а не няколко пъти по-висока,  и разбира се да спрем да даваме парите на Пловдив на „приятелски“ фирми и да изтичат в партийни каси.

Юридическото образование е изключително полезно и за работата ми в Общински съвет. През всичките тези години съм изписала десетки осъществими, разумни и – най-важното – законосъобразни решения. Това отнема много време и огромна енергия. Друг е въпросът, че мнозинството в Общински съвет, което се преповтаря от 20 години като модел на управление,а и като икономически зависими субекти, не гласува предложенията на „Съюз за Пловдив“, защото са в разрез с редица тяснопартийни интереси. 

– Според Вас, кога ще изберем кмета на града – на 25 октомври или седмица по-късно?

Втори тур ще има със сигурност. И истинският избор пред Пловдив ще е между минало или бъдеще, надменност или диалог, приятелски фирми или ясни правила, договорки в гетата или открита политика, партийни чистки или уважение към работещите. Имаме силата сами да решим. Другото го знаем, то се повтаря от години и е модел на овехтялата и опорочена вече партийна система, която трябва да оставим в миналото.  Всички те са абонирани от години за властта, обвързани са в не една сделки, кроят планове как отново ще разпределят ресурса на Пловдив. 

Започнаха да се представят за „нови“, а същевременно години са управлявали града ни и са имали всички условия, правомощия и средства  да случат нещата, за които говорят.  През всичките тези години не успях да свикна с това лицемерие. Това беше и причината да създадем „Съюз за Пловдив“, единствената пловдивска организация. 

– С какви хора ще управлявате, ако „Съюз за Пловдив“ има успех на предстоящите избори?

Ще заложа изцяло на експертен екип. Професионализмът ще е единственият критерий, защото вярвам, че е време можещите и знаещи пловдивчани да поемат управлението на града. Ще сложа край на унижаващата човешкото достойнство практика, наричана кадрова „метла“ и политически уволнения. Ще подкрепя всички работещи и можещи служители, независимо на коя партия симпатизира, всеки честен служител на общината е необходим. 

– А ако не спечелите?

Принципите на „Съюз за Пловдив“ са ясни. Ясна е и решимостта ни в годините да не отстъпваме от тях. По-скоро бих се оттеглила, но не и да заприлчам на тези, които истински не харесва. Осъзнавам отговорността си пред пловдивчани. В управление или в опозиция с моята група общински съветници от „Съюз за Пловдив“ няма да направим и крачка назад от позициите си в Общински съвет Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Сменяй си самоличността, и си решавай сама в Комина, стига си плюскала в Об.съвет, виж се колко си проскубана, когато за първи път влезе с помощта на Герб и колко си оядена сега,

  2. 4г. ГЕРБ УПРАВЛЯВА ПЛОВДИВ В КОАЛИЦИЯ С ДПС.4г. ВСИЧКИ КРАДЛИВИ РЕШЕНИЯ И ВДИГАНЕ НА ДАНЪЦИТЕ ГЕРБ СИ ГИ ПРОКАРА С ДПС И Д.КАНАЗИРЕВА.4г. БСП МЪЛЧАХА КАТО ПУКАЛИ

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина