БългарияГероите на деня

БСП: Това е управленският екип с №5

Кой е управленският екип, който БСП предлага на избирателите? От централата на социалистите пратиха визитните картички на всичките си кандидати за районни кметове, с които ще ви запознаем накратко. Това е отборът с №5 на местния вот. Гордеем се с него, тъй като е млад, експертен и има огромно желание за работа, казват от червения предизборен център.

Инж. Калин Милчев, Кандидат за районен кмет за район Централен

Инж. Калин Милчев кандидатът на БСП с №5 за р. Централен. Той е на 36 години, строителен инженер, идва от частния сектор. Живее и работи в Пловдив, иска така да бъде и занапред. Народен представител в 42-то народно събрание. Амбициран е да превърне район “Централен” в притегателен икономически, културен и административен център. Център, който позволява жителите на Пловдив да разгърнат своя потенциал, да се чувстват уверени в утрешния ден, доуточнява той. Основна цел в предизборната му програма е насърчаването на местната икономика и развитие на съвременните технологии. Категоричен е, че трябва нов подход в развитието на трите основни за района икономически направления: туризъм, търговия и услуги. На територията на Централен се намира основната част от културно-историческото наследство на най-стария жив град в Европа. Според Калин Милчев районната администрация трябва да бъде активен участник и гарант, че древното богатство ще бъде съхранено за поколенията и експонирано подходящо за туристи. Икономическият ефект от развитието на туристическата индустрия е безспорен, затова е нужен цялостен концептуален подход с използването на модерните технологии. Големите университети в Пловдив  – ПУ „П. Хилендарски”, УХТ, Технически университет – филиал Пловдив и Медицински университет, също са разположени  в р. Централен, който почти изцяло е обхванат от синя зона. Инж. Милчев планира инициатива, с която студентите да бъдат освободени от такса за паркиране.
 „Знанието е основа за развитие на обществото, града, района” – заявява инж. Милчев и обещава активна и открита местна власт. Мечтае да види Пловдив подреден, чист, зелен град и управление с грижа за живота, здравето и безопасността на хората. Не се страхува от предизвикателствата, пред които се изправя в местното самоуправление. Имам личен потенциал и компетентен екип, пояснява той. Инж. Калин Милчев е кореняк-пловдивчанин, живее в центъра на града. Владее 3 езика, засега, защото изучаването на чужди езици е негово хоби. В свободното си време обича да чете историческа литература и предпочита планината за почивка с приятели.

Инж. Добромира Тошева, Кандидат за кмет на район Тракия

Добромира Тошева е кандидатът на БСП за  кмет с №5 на район „Тракия”. Тя е икономист по професия. 47 –годишната пловдивчанка има две бакалавърски степени-  стопанско управление и счетоводство и контрол, и магистратура по счетоводство и финансов анализ. Акцент в нейната управленска програма са Белодробна болница, Пречиствателната станция, инфраструктурата на микрорайоните, междублоковите пространства и местата за отдих и спорт. Недовършените спирки, забравеният квартал 13 (около Скобелева майка) и лошото изпълнение на велоалеите са част от проблемите, които хората поставят в спешен порядък, сподели икономистката. Тя ще състави пълна карта на критичните въпроси заедно с жителите на Тракия, за да бъдат сигурни, че нито един от тях няма да бъде пренебрегнат.

Красимир Трифонов, Кандидат за кмет на район Южен

38-годишният Красимир Трифонов е кандидатът на БСП с №5 за кмет на „Южен”. Красимир Трифонов е с голям опит в администрацията и управлението на европейски проекти. По проекти започва да работи от 2005 г. – първо като експерт в Община Пловдив, след което в Областна администрация, а в момента е изпълнителен директор на Местна инициативна група „Тракийско- Родопска яка”.
Има магистърска степен по „Културен туризъм и културно проектиране“ от ПУ, а до края на годината ще приключи и втората си магистратура, в Аграрния университет, която е свързана с управлението на средства от ЕС.
Красимир Трифонов е семеен с две деца и живее в района от 11 години.
Водещ приоритет в работата му като кмет ще бъде търсене и усвояване на проектно финансиране за район „Южен”, с цел поддържане и подобряване на социалната, пътната и техническата инфраструктура. Изграждането на Южния обходен колектор, поддържането и разширяването на зелените площи в района ще бъдат главни цели за социалиста. Трифонов ще търси и решение на проблема с множеството изоставени сгради, където неправомерно се настаняват хора.
Като бивш председател на младежката организация в „Южен”, един от основните акценти в работата му ще бъде работата с младите хора. В БСП е от 2003 година.  

Петър Курдов, Кандидат за кмет на БСП за район Северен

Петър Курдов кандидатът на БСП за районен кмет с №5 на р. Северен. Той е роден на 13.03.1961 година в град Пловдив, трето поколение ‘кършияклия” През 1985 завършва ВИФ София, специалност „Футбол” с треньорски профил. Притежава треньорски лиценз „А”. Играл е в едни от най-добрите наши и европейски отбори – „Ботев” Пловдив, „Левски” София, „Марица” Пловдив, „Майнц 05 ГФР” и „Майорка” Испания. Той и синовете му имат над 100 гола за „Ботев” Пловдив. Бил е треньор на ФК „Марица”, ФК „Ботев”, „Беласица” Петрич, „Левски” София дублиращ отбор. Женен, с двама сина.
Футболната легенда е изработил амбициозна управленска програма за района. Сред първите му приоритети са мерките за реда и сигурността за гражданите. Ангажиментите му към младите хора са насочени към осигуряване на равни възможности за тях чрез осигурени стажове в районното кметство и Дни на отворените врати. В програмата има раздел за подпомагане на самодейната дейност  в читалищата. Кандидатът за районен кмет гарантира подобряване на жизнената среда и публичните услуги. Въз основа на задълбочен анализ той предлага целенасочена Програма за управление на спортните площадки и обекти с възможности на децата да спортуват безплатно с треньор. В предизборната кампания той представя своите проекти за инфраструктурата и спортните съоръжения на гражданите като им показва всичко в 3D формат. На картите ясно личи как ще изглеждат районът след мандат на Петър Курдов – повече зелени площи, уютен парк „Рибница”, нови футболни игрища в кварталите.

Инж. Милена Колева, Кандидат за кмет на район Западен

Инж. Милена Колева е кандидатурата на БСП с №5 за кмет на пловдивския район Западен. Тя е на 30 години, майка на двегодишен син. Винаги е живяла в район Западен и има самочувствието на човек, който добре познава проблемите на района на Пловдив и стъпките за тяхното решаване.
Децата, спортът, по-добрите условия за живот, чистотата, сигурността и културно-историческото наследство, повече паркоместа, проходими и безопасни тротоари, удобен транспорт, ремонтиране на всички вътрешно квартални улици са основните приоритети на инж. Колева. Тя се ангажира с проектирането и облагородяването на зона „Смирненски” 3, създаване на специализиран фонд за подпомагане на читалищата и пенсионерските клубове, изграждане на площадки за кучета във всеки микрорайон, ремонт и поддръжка на училищните дворове. Амбицията й е да постави видеонаблюдение на всички рискови места с акцент върху училища и детски градини, легнали полицаи пред всяко детско заведение, рампи за инвалиди на всяка обществена институция и училище в района, правни съвети и помощ за социално слабите жители при дела с държавни и обществени институции. Младата майка е отдадена на спорта и поддържа перфектна фигура. Нейна философия е древногръцката максима „Здрав дух в здраво тяло”. Редовно ходи на фитнес, флай-йога, кара велосипед и бяга около Гребната база.
Основа част от времето посвещава на сина си Росен.
Социалистката е завършила Университет по хранителни технологии  със специалност „Компютърни технологии” – инженер и втора магистратура по „Автоматика, информационна и управляваща техника”. Като IT – специалист ще вложи уменията си и в управлението на районната администрация. Съвременните технологии позволяват постоянна връзка и контакт с хората, затова тя ще има ежедневна онлайн приемна. Още от сега обяви и директна  телефонна линия, на която жителите на Западен могат да подават сигнали, да изразяват позиции и да предлагат решения.
Милена Колева познава местното самоуправление добре.Започнала е трудовия си стаж в Общински съвет Пловдив Преминала е редица обучения на политическа и социална тематика. В момента е експерт „Болнична информационна система” и Мениджър по качеството в МБАЛ „Свети Мина”. Младата майка на момченце

Инж. Йордан Василев, Кандидат за кмет на район Източен

35-годишният компютърен инженер Йордан Василев е кандидатът на БСП с №5 за кмет на район „ Източен”. „Източен също е Пловдив”- това е мотото на предизборната му програма. „Този пловдивски район е съставен от четири микрорайони – Каменица, Гладно поле, Изгрев и Столипиново, и само последният допринася за лошата слава на „Източен”, асоцииран с престъпност, наркотици и търговия с плът. Моята цел като кандидат е да предизвикам дебат, а по-късно като кмет да се преборим с лошия имидж и проблемите, натрупани в годините, казва Йордан Василев. Реализацията на целта си за Източен той вижда в пет стъпки: осигуряване на сигурност и защита на личната собственост, изготвяне на стратегия за кв.” Столипиново”, достъпна и компетентна администрация,  възстановяване и поддържане на зелените площи и детските площадки в междублоковите пространства, подобряване на пътната инфраструктура и възстановяване  на подлезите по бул. „Мария Луиза” и бул. „Цариградско шосе”, които ще бъдат охранявани денонощно. Йордан Василев има идея за въвеждането на еднопосочно движение в малките вътрешноквартални улици, за да се освободят тротоарите от автомобили и да се изградят нови паркоместа.
Йордан Василев e собственик на фирма в сферата на високите компютърни технологии. Женен е,  има  дъщеричка и по-малък от нея син.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина